суботу, 27 листопада 2021 р.

«Ні труни, ні хрестів І ні тризни! Прямо в яму, На віки-віків! Чорна сповідь Моєї Вітчизни І її затамований гнів»

Сьогодні, 27 листопада, в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів 1932-33 рр., в результаті яких загинули мільйони людей.

Голодомор 1932-1933 років був наймасштабнішим, адже був штучно створений для українського народу тоталітарним комуністичним режимом СРСР.

Голодомор забрав життя 4,5 млн. українців. Щохвилини від штучного голоду помирало 24 людини, щогодини – 1440, щодоби – 34 560 осіб. Вимирали цілі села. У людей забирали все: їжу, речі домашнього вжитку і навіть одяг, щоб ті не могли обміняти його на харчі. Спалювали очерети, відстрілювали котів і собак – нищили все, що могло стати їжею для селян. Для України, як і для світу – це страшна трагедія, яка має свої наслідки, але не має забуття.

Голодомор, який є однією із найчорніших сторінок в історії України, стався майже дев’яносто років тому. Голодомор був системним та страхітливим геноцидом мільйонів українців тоталітарною радянською владою. Дітей, жінок, і чоловіків морили голодом та страчували лише за те, що вони намагались говорити рідною мовою, зберігати рідну культуру, землю та жити у мирі.

Кожного року в цей день о 16:00 год. оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання і стартує Всеукраїнська акція «Запали свічку пам’яті». Українці ставлять запалені свічки у вікнах своїх домівок та біля місць пам’яті Голодомору в пам’ять про тих, хто був знищений геноцидом.




       Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам’яті.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!