четвер, 13 серпня 2020 р.

"Житомирщина у боротьбі": презентація книги


Вчора Малин відвідав письменник, дослідник історії визвольної боротьби українського народу, журналіст, президент Історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль. Це унікальна людина, яка відкриває «білі» плями історії, повертає із забуття невідомі імена наших героїв. Разом з ним до Малина завітали письменник та видавець Марко Мельник, та представники районів області, які сприяли виданню книги «Житомирщина у боротьбі».
Презентація книги «Житомирщина у боротьбі» відбулась за сприяння Малинської міської ради та міського відділу культури.
Ця книга про українсько-російську війну в 1917–1920-х роках на території сучасної Житомирської області та славних синів і дочок, які народилися в цьому козацькому краї.
Книжка ґрунтується на документах із ГДА СБУ і ЦДАВО України та спогадах вояків Армії УНР, учасників повстансько-партизанського руху та їхніх нащадків.
Деякі сторінки книги присвячені героям з Малинського району. Сподіваємося, що книга буде у фондах нашої бібліотеки і ці факти стануть доступними для наших читачів.
 



Для інформації:
Біографія видавця
Марко Юрійович Мельник
Позивний «Вирій»
1990 р.н., українець, безпартійний.
Народився та виріс у місті Кривий Ріг.
До 2014 року – заробітчанин у США та Польщі, голова студентського самоврядування, дрібний підприємець, активіст Майдану і сотник самооборони (місто Жовті Води, Січеславщина).
2014:
Військовий-доброволець, рядовий у складі розвідувально-диверсійного підрозділу батальйону «Азов». Військовий журналіст. Засновник і головний редактор першого фронтового часопису «Чорне Сонце». Автор аматорських документальних фільмів про війну на сході України «Маріуполь. Звільнення» та «Війна заради миру. Мир ціною війни».
2015:
Водій реанімобіля евакуаційної групи медичної служби та за сумісництвом командир взводу військових журналістів у складі ідеологічної служби полку «Азов». Учасник Широкинської наступальної операції.
2016:
Приватний видавець. Начальник відділу друкованих видань Цивільного корпусу «Азов». Засновник видавництва військових-добровольців та волонтерів «Орієнтир». Член історичного клубу «Холодний Яр», очолюваного видатним істориком та дослідником бойової слави українців Романом Ковалем.
2018 і до теперішнього часу:
Керівник видавничої референтури історичного клубу «Холодний Яр», заступник голови організації та керівник новоствореного видавництва «Холодний Яр».
Засновник видавничого проекту Book Express.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!