неділю, 29 серпня 2021 р.

29 серпня - День пам’яті захисників України

29 серпня - День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів.


Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях став символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Адже Україна для кожного із загиблих воїнів це є сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім. Тому сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, що обов'язково проросте, бо українці і далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.

Сонях символізує Україну. 24 пелюстки - це 24 обласних центри. Відірвана на півдні пелюстка - це півострів Крим, який окупували росіяни, він пожухлий та зневоднений без України, та водночас має форму сльози, що символізує горе рідних та близьких, полеглих за її Свободу та Незалежність. На місці відриву Криму, якщо придивитися, можна добре розібрати символ кримських татар тамгу.

Дві пелюстки, загнуті зі сходу - символізують Луганську та Донецьку області, які частково окуповані Російською Федерацією за допомогою колоборантів.

Центральна частина соняха символізує народ України.

Насіння не осипається, тому що тримається одне за одне - в цьому сила соняха. Цю рослину не можна зігнути до землі, її можна тільки зламати, доклавши задля цього чималих зусиль.

Кожне зернятко, яке потрапить в землю, проросте та дасть чималий врожай. Це можливо, якщо берегти та дбати про Україну.

«Живі, поки пам'ятаємо»





Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Україна щодня пам’ятає воїнів, які поклали своє життя за її волю та незалежність, але цей день – для гідного вшанування їхньої пам'яті. День, коли кожен українець може подякувати загиблим захисникам та виявити пошану, вдягнувши символічний сонях пам'яті та схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках та захист. Адже герої живі, поки жива пам’ять про них.

Тож закликаємо всіх 29 серпня о 10:00 спинитися та вшанувати загиблих захисників хвилиною мовчання. Де би ви не були – на центральних площах чи на кладовищах, під час роботи чи подорожі – рекомендуємо за можливості припинити будь-які роботи, зупинити транспортні засоби на узбіччі (дотримуючись безпеки поводження на дорозі), дотриматися режиму мовчання в ефірі теле- та радіоканалів, під час стріму на онлайн- платформах, щоб віддати дань тим, хто загинув за Україну, та висловити підтримку їхнім сім’ях, рідним та побратимам.

За матеріалами Міністерства у справах ветеранів України

https://mva.gov.ua/.../informacijni-materiali-do-dnya...

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!