середу, 18 квітня 2012 р.

За професією до бібліотеки

Дорога в професію починається з мрії...
 У житті кожної особистості є момент, коли необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі, за покликанням, тобто професію. Кажуть, що вибір професії – це друге народження людини. Вибір професії до душі – складне і відповідальне завдання. Від того, наскільки вірно Ви оберете свій життєвий шлях, залежить, яке місце в суспільстві Ви будете займати. Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвінка. Радимося з батьками, вчителями, знайомими, сперечаємося з друзями. Вивчаємо довідники, намагаємося все врахувати, дізнатися якомога більше про майбутню професію... Але звідкіля тоді беруться молоді люди, для яких обрана професія стає нецікавою і тимчасовою?
Правильна відповідь на питання “Ким бути?” допоможе Вам знайти свій професійний шлях, мати задоволення від праці та приносити користь людям і країні, в якій Ви живете.   

На даний час існує багато різноманітних професій. Як зорієнтуватися в цьому безмежному морі, вибрати серед них ту, яка допомогла б успішно розпочати самостійну трудову діяльність, а значить і життєвий шлях?

 Допомогти в цьому старшокласникам школи №2 взялися наші бібліотекарі та працівники служби зайнятості: Н.Кучинська, А.Берченко, А.Гордійчук.
Молодим людям було запропоновано:
- озвучену книжкову виставку "Світ професій",
- прес-огляд молодіжних періодичних видань "Інформуємо про майбутню професію та та навчальні заклади",
- профконсультація "Професії, яких потребує ринок праці нашого міста",
- тестування на вибір професії,
- анкетування "Вибір професії в контексті сучасних уявлень"
Хочеться побажати молодим людям зробити правильний вибір в житті, щоб реалізувати свої здібноості, отримувати моральне і матеріальне задоволення від вибраної професії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!