вівторок, 2 грудня 2014 р.

Діти в правовій державі



Діти  - наше майбутнє. Це найдорожчий скарб, гордість і надія держави. Якими вони виростуть – таким і буде майбутнє.
Щоб закріпити і розширити знання дітей про свої права, згідно з Конвенцією ООН,  до Всесвітнього дня дитини в Малинівці провели турнір юних правознавців «Діти в правовій державі».  
Вела турнір бібліотекар Малинівської сільської бібліотеки Алла  Котлубовська.
Вона ознайомила учасників з книжковою виставкою «Будемо жити, творити і радіти життю». Провела бесіду «Закони, які оберігатимуть дитину».
Вчителем історії та правознавства була представлена презентація «Права дітей згідно з Конвенцією ООН і Конституцією України».
Метою турніру було закріпити і розширити знання дітей про їхні права, використовувати свої знання на практиці, усвідомлювати не тільки свої права, а й обов’язки, виховувати у дітей етичну поведінку, почуття товариських стосунків, повагу до рідних, турботу до ближнього. Змагались дві команди : «Екс-президенти», учні 6 А та «Правознавці», учні 6 Б класів, а сам турнір складався із 6 турів. Діти закріпили свої знання про права під час першого туру. 
 Під час другого – показали свій талант з декламування віршів патріотичного звучання. Вміння використовувати свої знання на практиці розкрив четвертий тур «Правовий лабіринт». 
Капітани команд також справились на відмінно  у конкурсі капітанів. Найемоційніше сприйнялось домашнє завдання VІ туру, коли команди  зачитували листи «Якби я був Президентом України». Діти висловили побажання, зміни, які треба здійснити в парламенті, в системі освіти, здоров’я та інших сферах. Поки учасники готувались до турів, був проведений  конкурс «Найактивніший уболівальник». Ними стали учні 7-го класу Шкляр М., Шилюк Д., та інші. Перемогу виборола команда «Екс-президенти» та отримала номінацію «Кращий знавець права». 
 Турнір завершився врученням подарунків переможцям та найактивнішим вболівальникам від Малинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Було пізнавально, цікаво та весело.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!