пʼятницю, 12 червня 2015 р.

"Малинівка – наш спільний дім"


Моє село, серпанком оповите,
Дощем омите, наймиліше на землі.
Окрайчик неба у зеленім житі,
Що світиться, мов зірочка в імлі,
Правічне поле, де червона калина, 
Неначе море сонячне  шумить.
І вигляда замріяна ромашка,
І волошковий всесвіт гомонить.
 «Кожному мила своя сторона», кажуть у народі. Справді, це місце – єдине, неповторне: воно викохало нас на своїх долонях, збагатило своєю красою, історією.
У ньому дивовижно переплітаються сива і славна давнина і молодечий запал. Воно гордо несе свою славу день за днем, із покоління в покоління.  Недарма кажуть, рідне село - це наш дім, наше коріння і доля" - такими словами розпочала презентацію своєї бібліотеки Алла Котлубовська, завідуюча Малинівською сільською бібліотекою. В гості до якої  завітали колеги-бібліотекарі району.
 Про історію рідного села Малинівка розповів читач бібліотеки, вчитель історії  місцевої школи Ігор Марек. Адже Малинівка - не просте село. Багато років в ньому проживають чехи, хоча зараз багато родин є змішаними. Але, як наголосив Ігор Станіславович, за всю історію Малинівки не було жодного конфлікту між чехами та українцями на етнічному грунті. 
Що є славою землі, її гордістю? Безперечно, люди - духовно багаті, талановиті, віддані своїй справі, безмежно закохані у своє село, в свою маленьку батьківщину.
Познайомили гостей з талановитими жителями Малинівки.  Зустріч з місцевим художником-аматором Володимиром Шевчуком - «Шепіт вітру підслуханий пензлем», на картинах якого мальовничі краєвиди рідного Полісся. «Моє рушникове життя» - виставка робіт активного читача бібліотеки, учасниці масових заходів, вишивальниці бісером Наталії Шоботенко.  "Мій край - у світлинах" - таку назву мала фотовиставка робіт В.Рейси.
Як бережуть традиції свого народу розповіла голова чеського об’єднання Євгенія Поліщук. «У творчості наша душа» – так називався виступ чеського дитячого художнього колективу «Каламайка», який підкорив серця бібліотекарів.



1 коментар:

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!