середу, 10 лютого 2016 р.

Художник запрошує...

В літературно-мистецькому залі нашої бібліотеки відкрилася персональна виставка  художника-аматора Віктора Кравченка 
«Променад природою від Віктора Кравченка».
Віктор Іванович - людина неординарна, має безліч захоплень. Він –  і художник-аматор, і  скульптор, і музикант. В своєму доробку має більше 50 робіт, написаних на полотні олійними фарбами.
Зі шкільної парти ліпив із глини та пластиліну фігури різноманітних історичних діячів та героїв давньогрецьких міфів. Його роботи прикрашають музей Малинського ЗНВК «Школа-ліцей №1 ім. Н.Сосніної». До музейної кімнати він передав погруддя юної підпільниці-героїні Ніни Сосніної та її соратників – учасників Малинського підпілля. У 80-х роках досвідчений інженер-технолог ВАТ «Прожектор» у підвалах будинків на вулиці 30 років Перемоги організував клуб «Сучасник».
− На той час, − згадує художник, − діти займалися в самостійно облаштованих підвальних приміщеннях у декількох гуртках − спортивній (бокс, шахи), гуртку ліплення, який я вів від ЦДТ. При клубі діяли також драматичний та хореографічний гурток, а також бібліотека, і навіть каток для хокею, який взимку заливали власноруч вихованці та їхні наставники. На той час цей клуб вважався «Дзеркалом» «Прожектора».
І хоча пензлик у руці тримав із самого дитинства, самостійно навчався малювати, але по-справжньому захопився живописом вже в зрілому віці, після виходу на заслужений відпочинок.  Малює, коли є вільний час. Творить прекрасне вже багато років і, як каже він сам, творча робота триває.
Творчість – завжди таїна, це мова душі людини. Для Віктора Івановича характерним є здатність відчути неповторність краси, уміти передати, відтворити її в своїх полотнах. Так і народжуються у художника образи природи – тихої, спокійної і дещо замріяної, але безкінечно красивої і вічної. Народжуються вони через велику творчу заповзятість і наполегливість, працелюбність і любов до краси свого рідного краю – чаруючої і неповторної.
Здебільшого Віктор Іванович працює у жанрі пейзажу.
Картини захоплюють насиченою палітрою кольорів, ліризмом, життєлюбстом. У творчості художник виражає себе інтуїтивно, керуючись  своїми відчуттями .
Ці картини відображають його сутність, любов, якою він ділиться все життя і яку передає у своїх картинах. З  картин Віктора Івановича озивається до нас сама душа  художника.
Будинок Віктора Івановича як і має бути у художника нагадує справжню картинну галерею. Майже кожен день він встає, бере полотно, сідає і починає малювати. Це - його життя.
У цьому його всіляко підтримує його родина.  Дружина  Марія Ігнатівна є першим  поціновувачем творів чоловіка, діти та онуки дарують фарби, сестра допомагає з полотном. А художник пише їх портрети.
Портрет дружини художника
Багато разів  Віктор Іванович демонстрував свої роботи на виставках у Малині і районі, Житомирі – годі й рахувати. Завжди всі  були у захваті від його художніх полотен, виконаних у своєрідній манері, по-особливому. Та й життя любити можна по-різному.
Виставка  викликає захоплення, чарує своєю різнобарвністю і запрошує серед буденної суєти зазирнути у світ прекрасного.
Переконайтесь і ви в цьому.
Завітайте у бібліотеку і ми гарантуємо – ви отримаєте велику ємоційну насолоду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!