четвер, 6 квітня 2017 р.

Не дайте вашим душам збайдужіти, прокиньтеся, як квіти навесні…

Чи всі в нашій державі знають, коли буде день Довкілля в Україні? Він визначається в третю суботу квітня. Про день Довкілля відомо у багатьох державах світу. Його відзначають для того, аби підсилити увагу людей до навколишньої природи, оцінити стан, в якому вона перебуває.
Головна мета свята полягає в популяризації екологічних знань, формуванні екологічної культури у населення та вихованні громадянина, який здатний мислити екологічно та турбуватися про навколишнє середовище в якому він живе.
Майбутнє планети залежить від кожного з нас!

  Цей день проходить по-різному. В одних державах крокують на демонстраціях, організовують концерти на тему захисту природи, вулицями їздять велосипедисти. Люди висаджують дерева, прибирають парки і подвір’я. В інших країнах з промовами, що присвячені довкіллю, виходять вищі посадові особи.
Світове суспільство закликає кожну людину не бути байдужою до навколишнього середовища і сприяти його захисту. День довкілля створений для того, щоб направити думки всіх, хто живе на нашій планеті на збереження рівноваги в природі, аби громадяни замислилися над тим, що вони спроможні зробити, аби екологія на Землі стала кращою.
 За декілька тижнів до свята в містах і селищах організовуються місячники чистоти та благоустрою. До них долучається все населення, школярі, студенти в великих містах і маленьких селищах. В цей день виходять аби висадити дерева і чагарники, зробити клумби, прибрати сміття.

Прибрали і ми припаркову територію біля своєї бібліотеки.
І стало ніби чистіше навіть на душі.
 Засміялась білим квітом клумба,
 з-під ялини  виглянули фіалки.


Навіть пробудились берізка і липа та заглянули до вікон бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!