четвер, 4 травня 2017 р.

Подорожуючи країнами Євросоюзу

14 травня Україна святкуватиме День Європи. 
Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається в серці кожного Українця.
Україна є частиною Європи. Європа – це велика міцна родина, об’єднання прогресивних демократичних держав. Європейці поєднані спільною ідеєю процвітання та миру. Зв’язки між Україною та Європейським Союзом вимірюються століттями. І ЄС і Україна прагнуть розвитку, тісного та взаємовигідного партнерства, яке лягає в основу майбутньої нової Європи.
На День Європи ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше – наше спільне майбутнє! Саме тому, цей день – це хороша нагода познайомитися з культурою інших країн.
Тож ми і запросили своїх читачів, старшокласників школи-ліцею №1, відправитись у захоплюючу і пізнавальну подорож до країни Євросоюзу – Голландії.
«Голландія – країна вітряків і тюльпанів» -
 під такою назвою пройшов захід у читальному залі бібліотеки.
Ця невелика країна схожа на вишукану музичну шкатулку, яка зачаровує кожного. Завдяки працьовитості, дбайливому ставленню до природи і своїм досягненням, жителі Нідерландів примудрилися перетворити своє маленьке королівство в неймовірно красивий край.
Ми помандрували найвідомішими містами Нідерландів. Зробили зупинки в Гаазі, Амстердамі, Делфті, Роттердамі, Гауді… Відвідали найвідоміші музеї Голандії: Мадуродам(«Голландія в мініатюрі» - музей під відкритим небом), музей Мадам Тюссо в Амстердамі, будинок-музей Анни Франк.
Учасників заходу познайомили з найвідомішими письменниками Голландії: Йост ван ден Вондел, Пітер Корнелісон Гофт, Харрі Мюліш, Ян Хендрік Волкерс, Сімон Вестдейк, Сейс Нотебоом та ін.
Голландія дала життя таким визначним творцям мистецтва як Вінсент Ван Гог та Рембрант Гарменезон ван Рейн. Переглянули роботи видатних митців, познайомилися з музеями, в яких виставлені найвідоміші полотна.
Але справжньою візитівкою Голландії є вітряки. Вітряк у Нідерландах більше чим вітряк у будь-якій країні. Тут це символ батьківщини, історичний персонаж і предмет, який користується особливою повагою серел голландців. Ми здійснили віртуальну подорож до селища Кіндердейк, дев’ятнадцять вітряків якого внесено до славнозвісного списку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО.
Цікаво було відвідати найвідоміший у світі парк квітів Кейкенлоф. Це найкрасивіше місце в Голландії. Надзвичайно цікава і історія створення цієї «Казки написаної квітами», як парк називають у світі.
Отака вона Голландія. Дуже колоритна і самобутня…

2 коментарі:

  1. День Європи в 2017 році святкуємо 20 травня

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, у 2017 році День Європи в Україні припадає на 20 травня.Але Київська міська державна адміністрація ініціювала перенесення святкування Дня Європи в Києві з 20 на 14 травня для проведення його в рамках міжнародного пісенного конкурсу "Євробочення-2017". Ми також приєдналися до ініціативи столиці нашої держави.

      Видалити

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!