вівторок, 16 січня 2018 р.

Хто з нас не захоплювався казками Шарля Перро…

Герої з чарівної країни казок стали справжніми друзями всіх дітей. До 390 –ї річниці французького казкаря бібліотекар Федорівської сільської бібліотеки Ніна Прокопенко провела гру - мандрівку: «Казки Шарля Перро – нетлінна скарбниця мудрості».





 Шарль Перро є, мабуть, найвідомішим казкарем світу. Проте мало хто знає, що першу казку, яка принесла Перро справжню славу, він створив, коли йому виповнилося шістдесят дев’ять років. «Казки матінки Гуски» дуже швидко здобули популярність, їх перекладали різними мовами й неодноразово видавали. Найулюбленішими казками дітей стали «Червона Шапочка», «Хлопчик-Мізинчик», «Попелюшка» і «Кіт у чоботях».

Мандруючи світом казки діти із захопленням слухали розповідь про одного з найвідоміших казкарів світу, пригадали казки, які вони читали, відповідали на запитання вікторин по казках Шарля Перро, погрались у гру: «Одягни героя».  



Діти отримали цукерки від Пана Коцького. Було весело і цікаво, звичайний день став для дітей справжньою казкою.


Найбільша заслуга Шарля Перро полягає у тому, що він увів казку в літературу, адже до цього вона була жанром виключно народної творчості. Для нього казковий світ став спробою ідеалізації світу навколишнього, взаємин між людьми, спробою побачити диво у потоці буденності.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!