понеділок, 19 березня 2018 р.

Обов'язок бібліотекаря знати книгу і читача.

Сучасне українське літературне поле достатньо широке.
Для того, щоб краще з ним ознайомитися ми провели з бібліотекарями району читацьку конференцію «Художнє осяяння історії і сьогодення у сучасній українській літературі».       
Познайомили слухачів із виформуванням цієї теми у сучасній літературі, актуалізували її історичну підоснову, окреслили типи тематичних видань, їхні жанрові різновиди, стильові особливості, елементи новаторства.
Познайомились з такими новими жанрами, як військова репортажистика, українська фронтова, окопна література.
Щоб осягнути всі дрібні, проте такі важливі нюанси свого часу, потрібно читати якісну художню літературу тої країни, в якій живеш. Роль письменника у суспільстві надзвичайно важлива. Письменник — це очі, думки та совість суспільства. Честність, спроможність хоробро дивитися у вічі дійсності і відкрито говорити правду являють справжнього письменника. Його пильні спостереження, влучні здогадки та передбачення є відгуком часу і в той же самий час — формотворчим элементом історичного періоду та його культурного пласту.
Говорили про твори таких авторів як Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Василь Шкляр, Любко Дереш, Оксана Забужко, Ірен Роздобудько, Тарас Прохасько, Марія Матіос, Юрій Винничук, Олександр Ірванець, Андрій Курков, Володимир Лис, Сергій Лойко, Євген Положій, Андрій Цаплієнко, Галина Вдовиченко, Світлана Талан, Надійка Гербіш, Дара Корній та ін..
Своїм досвідом читання літературно-художніх творів та популяризацією їх серед своїх читачів ділилися сільські бібліотекарі. Тема конференції надзвичайно зацікавила бібліотекарів, вони ще раз утвердилися в необхідності популяризації творів сучасних авторів і обов'язковому якнайширшому донесенню їх до читачів.
Бібліотекарі стверджуть, що читачі проявляють  неабияку цікавість до cучасної української літератури. «Таких книжок читають доволі багато, і це не може не тішити. Шкода тільки, що у нас їх замало». Говорячи мовою моди, в книжковому тренді знаходиться переважно молодь, люди ж більш дорослого, зрілого віку віддають перевагу класичній літературі.
Завданням заходу було сприяти літературній освіченості бібліотекарів, просувати українську книгу у середовищі книголюбів, надавати актуальну інформацію про літературне життя України. Також бібліотекарі отримали методичні поради «Популяризація нової української літератури у публічних бібліотеках».
Мета читацької конференції досягнута, адже виступи знайшли живий відгук у присутніх, обмін думками, викликали у них жвавий інтерес до обговорюваних книг і проблем.
Що і підтверджують емоційні фото.
 

 


Сучасна українська література варта вашої уваги!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!