середу, 16 травня 2018 р.

Така потрібна бібліотека в маленькому селі


Вчора ми (я і бібліотекар відділу комплектування Ніна Лисенко) відвідали з практично-методичною метою бібліотеку у селі Білий Берег. Вам не передати всю красу білопінної акації, яка супроводжувала нас всю дорогу. 
Це невеличке село загубилося серед чудових поліських лісів. 
Особливість його в тому, що місцевих жителів тільки – 50. А ще 200 дачників – членів дачного кооперативу "Білий Берег". Але вчора хотілось його назвати "Біла Акація".


Бібліотекарка, Валентина Кабайло, працює також і завідуючою клубом і її заклад являється центром усіх подій у селі. Як шуткує сільський голова: «Ви, Григорівна, в Білому Березі і голова, і депутат, і бібліотекар, і порадник, і швидка допомога…». І це дійсно правда. За той час, коли ми були в бібліотеці до Валентини Григорівни зверталися жителі села: до якого часу триває підписка періодики, чи ще встигнуть виписати газету, чи до якої години в селі не буде світла, чи це нам привезли в бібліотеку нові книги?

Колектив читачів бібліотеки досить цікавий та різноманітний: серед них і лікарі(завдяки яким бібліотекар ніколи не хворіє), і шеф-кухарі (які завжди переконують, що їх сирави найсмачніші), є дуже розумні співробітники інституту кібернетики, бувші працівники СБУ, поліції та багато інших цікавих особистостей. Є також і студенти ВУЗів, технікуму, школярі.

На вогник бібліотеки приходять і зимової пори і літньої. Бібліотекар завжди привітно зустрічає своїх читачів, новими книгами, періодичними виданнями, цікавими книжковими виставками, добрим словом та практичною допомогою.

Багатьом в наш час не вистачає простого людського спілкування, допомоги, щирості. Тому і йдуть у бібліотеку люди, які можуть там все це отримати.
Бібліотека має свою книгу відгуків. І вони завжди позитивні.

Трохи фото з бібліотеки:


Популяризує читання книжкова виставка «Відчуйте радість читання», яка пропонує читачам кращі твори українських та зарубіжних авторів.






Дитячу літературу рекламують веселі діти, які читають книжки.






Про історію України та рідного краю розповідає читачам книжкова виставка «Україно, мій духмяний світе, через терни йдеш до волі стільки літ».

 









Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!