четвер, 13 грудня 2018 р.

Виховання правової культури – шлях до правової держави.

Під час Всеукраїнського тижня правової освіти молоді працівники ЦРБ разом зі своїми колегами з школи-ліцею №1 провели круглий стіл «Правопорушення підлітків та юридична відповідальність», який пройшов в рамках загальнонаціонального просвітницького проекту «Я маю право!».
Мета заходу: вкотре привернути увагу молоді до поширення та виконання соціально-правових норм поведінки у сіспільстві.
Адже одним із аспектів всебічного розвитку особистості підлітка є висока правова культура. Неможливо вважати фізично здорову людину гармонійно розвиненою, якщо вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закон, наголосила заввідділом обслуговування ЦРБ Л. Матяш під час проведення інтерактивної бесіди «Виховання правової культури – шлях до правової держави» та презентації книжкової виставки «Закон. Право. Обовязок».
В роботі круглого столу взяв участь юрист бюро правової допомоги Олег Алексеєв. Його діалог-косультація «Відповідальність та правовий захист неповнолітніх» носив дієвий консультативний характер. Пройшов на емоційно-піднесенему настрої учасників.

 

Не залишив байдужими присутніх і виступ спеціаліста центру соціальних служб у справах дітей сім’ї та молоді Гелембіовської Маргарити Вацлавівни. Інтерактивний діалог «Протидія насильству в суспільстві», зокрема зупинилися на темі боулінгу, який сьогодні серед підлітків набирає небажаних наслідків та приводить до непередбачених результатів.
 

В заході прийняла участь також директор центру соціальних служб у справах дітей, сімї та молоді Курганска Т.Є. побажавши всім миру та дотриммання норм людського співуснування.
Спілкування, яке відбулося за круглим столом було пізнавальним та корисним. Бо формування правової культури, яку становлять і свідоме ставлення громадян до своїх прав і обов’язків, глибока повага до законів і правил людського співіснування, готовність дотримуватися закріплених в них вимог, що виражають волю та інтереси народу є невід’ємною складовою загальнолюдської культури.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!