середу, 2 січня 2019 р.

Степан Бандера в історії України

До 110-річчя від дня народження Степана Бандери в нашій бібліотеці підготовлена виставка історичного портрету «Степан Бандера в історії України».
На виставці представлені історичні, наукові, історико-документальні видання. Статті із періодики, що знаходяться в фондах ЦРБ, в яких представлено Степана Бандеру, як історичну особу, теоретика і провідного діяча українського національного-визвольного руху 1930-1950 років.
II Великий збір ОУН у квітні 1941 р. обрав його головою революційного проводу, який підготував «похідні групи» ОУН та ініціював проголошення відновлення української державності 30 червня 1941р.
Особливий інтерес для користувачів з цього приводу представляють такі видання:
Енциклопедія історії України. Т.1. А-В.- К.: Наукова думка, 2003. – 688с.: іл.
Яневський Д. Проект «Україна» 30 червня 1941 року, акція Ярослава Стецька /Д.Б. Яневський. – Харків: Факт, 2013. – 283с.
Василь Нагірняк. Во славу золотого тризуба. – Івано-Франківськ: ЛІК, 2008. – 152с. та інші.

Представлені видання висвітлюють події дитинства, юності, шкільні та студентські роки майбутнього Героя, розгортаються драматичні Львівський та Варшавський процеси над нескореним Провідником української нації та його бойовими побратимами. Увязнення в польських та німецьких тюрмах і концтаборах не спинило його боротьби за волю Україну.
Сьогодні ім’я Степана Бандери – це символ української нації. Бо все його життя було покладено на перспективу української революції. Тому знайомство з такою літературою виховує в молоді патріотичні та національні почуття і є прикладом служіння національній ідеї.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!