четвер, 17 січня 2019 р.

Літа мудрості Василя Сташука


В літературно-мистецькому залі Малинської центральної районної бібліотеки ім.В.Скуратівського пройшов вечір-вшанування творчості Василя Сташука «Я в цих снігах ніколи не розтану…» з нагоди 75-річного ювілею поета. 
Малинщина здавана була багата талановитими, здібними людьми, слава про творчу діяльність яких, ширилась далеко за межі рідного краю. Однією з таких неординарних особистостей, є Василь Сташук – поет, прозаїк, член спілки письменників України, член спілки журналістів України, голова Малинської міської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т.Г. Шевченка, голова міжрайонного літературно-мистецького об’єднання «Посвіт» імені І.Огієнка, лауреат численних обласних та всеукраїнських премій, державних нагород та відзнак, невтомний громадський діяч і щирий патріот України та давній друг нашої бібліотеки.
Його гаряче серце дало світу не лише цікаві, глибинні поезії, неповторні публіцистичні твори. Він є хрещеним батьком, натхненником та взірцем для талановитої молоді, для всіх тих, кому не байдуже сьогодення, кому болить, хто прагне змін...

Тому й не дивно, що на творчу зустріч з нагоди 75-річчя Василия Сташука, що проходила в приміщенні Малинської районної бібліотеки ім. В. Скуратівського, завітали численні поціновувачі його неординарної творчості, палкого та влучного слова.






  Зустріч, проходила в теплій, домашній, відкритій атмосфері, та подарувала присутнім море позитивних емоцій, приємних вражень, цікавих думок та ідей.
Червоною ниткою через усю творчість Василя Сташука, проходить тема матері, села, любові до рідної землі, до України.
Без села не буде України, - цей лейтмотив неодноразово злітав з уст літераторів, поважних гостей. Адже це дійсно так – саме українське село є джерелом й основним підмурком Української державності.
Численні гості мали за честь цитувати найкращі твори ювіляра, а таких, за довгий творчий шлях Василя Сташука, назбиралося сотні.

 
 


 З роси і води Вам, шановний наш Василь Федорович!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!