середу, 8 травня 2019 р.

Перегортає пам'ять сторінки війни...


Мільйони людей в усьому світі знають про про Другу світову війну з книг, документальних та художніх фільмів, історичних джерел, спогадів. Все менше залишається тих, хто пам'ятає злочини фашистів зі свого трагічного досвіду.  
Серед таких людей користувач Інтернет-центру нашої бібліотеки Валентин Йосипович Гльоза. Таких як він називають зараз – діти війни. Народився Валентин Йосипович в 1934 році.
Діти війни... Можливо це найстрашніша сторінка Великої Вітчизняної... Маленькі, вони залишили своє дитинство там, де закінчилося мирне життя. В їх чисті, світлі душі увійшла війна.
Війна забрала в них отчий дім, батьківську турботу, безхмарне дитинство і юність. На їхні дитячі плечі ліг тягар горя і бід  воєнних років. Та не зігнулись вони під тим тягарем, а стали сильніші духом, змужніли. Вони рано  стали дорослими, їхнє дитяче життя було наповнене таким випробуваннями, що в  це важко повірити. Але це було.  Для них ця війна залишиться в пам’яті назавжди. І не зможе зітерти ці згадки ні час, ні мирне життя…
Сьогодні ми щиро вітали Валентина Йосиповича, бажали здоров’я, миру, радості, спокою. Маючи 85-років він майже щодня працює в нашому Інтернет-центрі, то ж ми і надалі раді бачити його у нас у доброму здоров’ї.
 


Дорогою ціною дісталася нам Перемога. Пройдуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття.
І від нас усіх залежить, щоб залишилася пам’ять про них, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, яка забрала життя мільйонів людей, принесла лихо і горе на нашу українську землю.
Бо без пам’яті немає майбутнього. Уклонімося ж тим, хто поліг у бою… Хто покрив рідну землю собою.

«Перегортає пам’ять сторінки війни» - така назва книжкової виставки в нашій бібліотеці, про пам'ять серця, пам'ять сивини, пам'ять тих, хто не прийшов з війни.


Наш земний уклін тим, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, тим хто і сьогодні боронить Україну від загарбника. Ваша мужність - це приклад для наслідування. А наш обов'язок — бути гідними вашого життєвого подвигу, утверджуючи мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!