середу, 2 жовтня 2019 р.

Подорож в історію...


Традиційно, до Всеукраїнського дня бібліотек, ми вирушили в подорож і відвідали столицю нашої держави. А точніше, перший в Україні інноваційний музей історії української нації.
Надсучасний музей «Становлення української нації» представляє історію нашого народу та наших пращурів у 110-ти 3D фігурах видатних українців, діорамах, мапах, картинах, починаючи від розбудови Київської Русі і до сьогодення.
Мета музею: Відродити національну гідність та повагу до української нації і України, як самих українців, так і усієї світової спільноти. Виховати патріотизм, свідому громадянську позицію та бережливе ставлення до традицій, культури та історії свого народу
Місія: Через славні моменти української історії сприяти патріотичному піднесенню українців, які пишаються своєю країною, об’єднати їх навколо ідеї відродження нації і сприяти створенню позитивного іміджу України в світі
110 фігур видатних українців від Княгині Ольги до Джамали. Всі історичні сюжети в музеї відтворені за описами істориків і підтверджені науковими організаціями. Зовнішній вигляд історичних постатей, їхній вік та одяг відповідають тому часу, коли відбувалась подія, показана в сюжеті, або тому періоду, коли вони були на піку своєї слави чи в період найбільшого піднесення. Тепер кожен на власні очі зможе побачити як виглядали козаки, Тарас Шевченко, Леся Українка, Степан Бандера та інші відомі реформатори української нації.( Фігури зроблені не з воску, а більш сучасного матеріалу – кібершкіри).
Деякі фігури розмовляють. Так, фігура Володимира Великого запитує у відвідувачів, чи хрещені вони, А Іван Богун підморгує при наближенні до нього,а фігура Степана Бендери говорить "Слава Україні").
25 сюжетних композицій, де кожну інсталяцію супроводжує інтерактивний аудіо та відео контент, запахи, пристрої віртуальної реальності, що дає відвідувачу відчути атмосферу епохи, в якій він перебуває. Лише за 1,5-2 години в захоплюючому мультимедійному 5D форматі можна ознайомитися з багатовіковою історією української нації, що дозволить належно оцінити її місце в родині європейських народів.
MuseumSelfie в кожному сюжеті.
В кожній експозиції є контент, що цікаво читається та легко запам’ятовується дітьми.
24 діорами в форматі 3D.
Всі експозиції зроблені на підставі історичних досліджень, підтверджених істориками, археологами та іншими вченими.
Є тут і сучасні діячі української культури - фігури Джамали, Олега Скрипки, Кузьми Скрябіна.
Над проектом працювала потужна команда - понад 50 видатних та відомих фахівців: історики, скульптори, дизайнери, ІТ-спеціалісти, громадські діячі, волонтери. Експонати кожної композиції об’єднані історичним фактом або спільною ідеєю. Це допомогає глибоко осмислити відповідний внесок у становлення української нації.
Засновник музею Валерій Галан (музей є приватним)пише:
- Наші недруги неодноразово “допомагали” нам забувати нашу історію, а особливо ті сторінки подій, які є гордістю народу і на яких ми повинні були б виховувати наших дітей, онуків, наш народ український! Напевно, вже давно час створити національну ідею, навколо якої зможемо об’єднати усіх українців у світі.











Дякуємо екскурсоводу Олексію, 
за цікаву інформацію і позитивний настрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!