субота, 25 січня 2020 р.

Щоб пам’ятали /29 січня - День пам'яті Героїв Крут/

Бій під Крутами – це героїчна і водночас трагічна сторінка нашої історії. Тоді загинув цілий студентський курінь, триста юнаків  - цвіт української молоді. У січні 1918 року на Київ пішли більшовицькі війська під командуванням колишнього царського підполковника Муравйова. То ж у цей смертельний для молодої української держави небезпеки на її захист стала патріотична юнь.
З метою розширити знання про трагічні події 1918 року під Крутами, виховувати в сучасної молоді почуття патріотизму, повагу до історичного минулого українського народу, до борців за національну незалежність, працівники Малинської ЦРБ підготували і випустили історико-патріотичний бібліомікс «Крути – невгасимий вогонь української волі».























 Бібліомікс включає в себе книги, маловідомі матеріали з періодичних видань, спогади учасників бою під Крутами, інтернет-ресурси про ці історичні події.

Кров Героїв Крут не просто символ відродження українства – з того січневого дня 1918 року вона пломенить нам як вічний вогонь української волі, а відтак нагадує нам усім про обовязок працювати для рідної землі. А особливо тепер, коли вирішується доля України на сході.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!