вівторок, 28 липня 2020 р.

В ім'я духовної єдності


28 липня відзначається день пам'яті Святого Рівноапостольного князя Володимира - Хрестителя Київської Русі та День Хрещення Київської Русі - України. До цієї дати в ЦРБ ім. В. Скуратівського відкрито книжково-ілюстровану виставку  
«В ім'я духовної єдності».
У першому розділі виставки «Витоки Християнства» представлено літературні видання, які розкривають ідею походження Християнської віри. Адже на сьогодні майже третина жителів Землі хоча б номінально належить до тієї чи іншої християнської конфесії. А в нашій країні християнами вважають себе вважають більшість населення. Але при цьому не всі мають уявлення про історію християнства, його віровчення та практику. Якраз література цієї рубрики заповнить ці прогалини у користувачів бібліотеки. Особливо привертають увагу такі видання як: Чигиринська О.О., Дорошенко О. Є. Християнство. - К.: «Техніка», 2013. - 160с. Кукушкін Л.С. Українська православна енциклопедія. У 3-х частинах. - Харків: ФОЛІО, 2013. - 896с.
Князь Володимир завершив об'єднання усіх руських земель. Київська Русь міцніла, і їй дедалі частіше доводилося мати стосунки з іноземними країнами, в яких державною релігією було християнство - віра в єдиного Бога. А Київська Русь залишалась язичницькою. Тому в 988 році князь Володимир прийняв нову віру і охрестився.

Тема рубрики «Хрещення Київської Русі» висвітлює державотворчу діяльність князя Київського Володимира Великого, його вплив на політичний та економічний розвиток середньовічної Європи, зокрема держав Балтійсько -Чорноморського регіону, подій української історії відповідного періоду.
Крім історико-публіцистичної літератури представленої в цьому розділі помітно виділяється роман Семена Скляренка «Володимир». - К.: Дніпро. - 1987. -547с
Знання Християнства вважалося і вважається в християнстві незрівнянно більш значущим, ніж «знання про Христа».
Ми, українці, на початку XXI століття живемо в добу великої переоцінки своєї політичної, історичної, культурної спадщини, її значення в подальшому розвитку. Це підтверджують літературні видання рубрики «Символи віри».
Адже у кожної людини приєднатися до християнської віри лишається її внутрішнє переконання.
З цікавістю беруть до рук користувачі цикл видань із серії «Національні святині України».

Фотоальбом «Храми України». - К.: «Мистецтво», 2000. - 295с., мистецтвознавче видання «Собор Святої Софії в Києві»: книга - альбом. - К.: «Мистецтво», 2001. - 352с. та інш.
Віра інша, нова, опустилась на Русь І пішла по землі переможно.
Бог єдиний із сонячних світлих небес Людям шлях освітив словом Божим.
 Л.Матяш

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!