понеділок, 26 квітня 2021 р.

Читаємо від понеділка до понеділка: детективний понеділок

Зіграємо у шпигунок?

Наталка Довгопол «Шпигунки з притулку Артеміда».

Ця книжка — перепустка у світ гостросюжетних пригод, шпигунських місій і небезпечних мандрів, де кожен день — це випробування на сміливість і силу духу.

Книга написана дуже легко, ніби граючись, і захоплює з перших сторінок. «Проковтнете» книгу за один вечір!

На мій погляд, ця історія буде цікава широкому колу читачів, не тільки підліткам. Вона захоплює та не відпускає до фінальної крапки. Мені сподобалось і те, що шпигунська тема зображена з відтінком благородства та відповідальності. Також дуже тішить почуття гумору авторки: часто ловила себе на тому, що посміхаюся читаючи.
Атмосфера різних країн та міст початку двадцятого сторіччя відтворена так детально, що з головою поринаєш в ті часи, мандруєш та відкриваєш зовсім інший світ. Образи живі, не ідеалізовані. З розвитком історії вони розкриваються все більше і стають близькими та зрозумілими, мов давні подруги, з якими, і в сум, і в радість й в буремні води емоцій можна сміливо пірнати з головою
. А потім разом згадувати все це в якійсь затишній кав'ярні.

Книга читається на одному подиху. Хороша мова (зовсім не сучасна), майстерно передана атмосфера, круто закручений сюжет. Місцями, дещо наївно (мій вибагливий смак реагував досить прискіпливо), але все одно дуже класно, захопливо, динамічно.

Дуже рада, що відкрила для себе нову українську авторку! Однозначно рекомендую всім прихильникам пригодницьких романів та сучасної української прози.


Ось один із відгуків про книгу:

«Це не література, це шалене пригодницьке кіно, де чотири не-подруги артистично змінюють країни, строї та зачіски, майстерно пристосовуючись до ситуації. Це захоплюючий психотерапевтичний сеанс, де кожна з учасниць забігу завдяки найулюбленішим суперницям позбавляється своєї власної химери. Це олімпіада у прозі, де авторка витримує скажений ритм, невтомно кидаючи під ноги своїх персонажів нові й нові перешкоди. Це гарні ліки для тих, хто не вірить у жіночу дружбу. Класична четвірка: блондинка, руденька, чорнявка та русявка балансують на грані смерті у намаганні виконати завдання та врятувати світ. Ну, якщо чесно, у книзі про порятунок світу й не йдеться, але такі бійці й світ порятуюсь – тільки дайте завдання!

Наталко Довгопол, чекатиму на продовження!»

1 коментар:

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!