вівторок, 15 листопада 2022 р.

16 листопада — Міжнародний день толерантності

Репортаж-огляд: «Толерантність — елемент світогляду»

Уже 27-й рік поспіль 16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, яке запроваджене 1995 року рішенням ЮНЕСКО. Цього ж дня була ухвалена Декларація принципів терпимості, у якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від кольору шкіри, соціального статусу, віросповідання тощо.

Саме слово «толерантність (від лат. tolerantia — «стійкість, витривалість»; «терпимість»; «допуск»)  у загальному розумінні слова означає «допустиме відхилення». Однак поняття толерантність необхідно відділяти від вседозволеності, пасивності, адже ми не можемо і не повинні толерувати зло, насильство, невігластво, беззаконня.

З нагоди Міжнародного дня толерантності у Пункті Європейської інформації Центральної публічної бібліотеки імені В. Скуратівського підготувала інформаційну добірку. На ній представлені видання для дітей та підлітків, які допоможуть розуміти свої та чужі емоції, відрізняти добре від поганого, зрозуміти, що означає бути вільним, а також для дорослих, де висвітлені правові аспекти толерантності.






 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!