середу, 28 серпня 2013 р.

Післямова до дня незалежності

Якось так складається, що на свята, особливо великі, державні,  нам хочеться великих маштабних заходів, на кшалт столичного Майдану Незалежності. Так склалося, що в цей святковий день я була в маленькому поліському селі Різня (де мешкає близько 200 жителів і немає навіть школи) . Мене запросили на святковий захід, який підготувала сільська бібліотекарка. І ось уже кілька днів мене не залишають відчуття такої тихої радості, задоволення від цієї зустрічі. Під час цього заходу не звучало пишних слів( які зазвичай нічого не вартують). Всі слова були простими і щирими, несли в собі добро і затишок. Це була наче зустріч великої дружньої родини, де панує радість, повага, душевне тепло і домашній затишок. Виступаючі і гості були єдиною сім'єю. Що дуже приємно, серед учасників були і дорослі жінки і чоловіки, і молоді хлопці та дівчата, і маленькі дітки. Мова йшла про рідний край, про працьовитий український народ, про про його багаті народні традиції, про його щиру душу. Звучали українські пісні, а поліську польку танцювали разом з учасниками всі присутні. Іще більше приємно те, що по закінченні, жителі села з задоволенням говорили, що українське село живе і буде надалі жити (тішить те, що і завдяки бібліотекарю), і  будуть народжуватися діти, ось такі маленькі україночки.

 



 

Хочеться побажати щасливої долі жителям цього поліського села, щоб їх діти мали гарне майбутнє.
Іще подякувати бібліотекарю Колесніковій Таїсії Іванівні, за те, що вона згуртовує біля себе жителів громади. Дякуючи їй проходять всі важливі для села події: вшановуються жінки та матері, бережуть пам'ять про загиблих воїнів та вшановуються ветерани, бережуть народні традиції та звичаї, вивчається історія села, записуються його легенди. Працює дитячий клуб "Дивослово".




2 коментарі:

  1. Мабуть важливіше гучних фраз, до яких всі звикли, створити теплу і душевну святкову атмосферу. Приємно, що нашій колезі це вдається.

    ВідповістиВидалити
  2. Особистість бібліотекаря має велике значення. Іще я помітила, що в таких маленьких селах живуть дуже мудрі люди.

    ВідповістиВидалити

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!