пʼятницю, 29 травня 2015 р.

Через бібліотеку - в майбутнє

Добігає до кінця ще один навчальний рік. В школах міста та району звучить сьогодні останній дзвінок. В останні травневі дні побільшало юних читачів і в нашій бібліотеці. Учні випускних класів поспішали сюди кожного дня після уроків, щоб підготуватися до останніх заліків, до останніх контрольних робіт, використати для навчання сучасні технології в нашому інтернет-центрі.
 А ще… побільше дізнатися про обрану професію. В зв’язку з цим працівники бібліотеки організували для них Тиждень відкритих дверей «Обираємо професію – обираємо майбутнє».
Для цього юним користувачам у відділу абонементу презентовано книжкову виставку «Вибір професії в контексті сучасних уявлень», яка пропонує кожному випускнику корисну, цікаву і потрібну саме зараз інформацію. Сьогодення диктує потребу нових професій. Але обов’язково поряд зі своїми здібностями та бажаннями потрібно враховувати потреби ринку праці, аби не поповнювати лави безробітних в майбутньому .
 
В читальному залі для випускників – перегляд періодичних видань «Світ сучасних професій». Журнали «Куди піти навчатися», «Країна знань» та інші інформують про вищі учбові заклади України, престижні факультети і спеціальності, про можливості навчання за кордоном. Також знайомлять з людьми, які прославили свою професію і кого прославила вона. 
 
Іноді чиясь дитяча мрія чи захоплення перестає в професію. Про це свідчить і виставка творчих робіт викладача ЦДЮТ Валентини Тимошенко та її вихованців.

Але найбільше, як завжди,  відвідувачів у Інтернет-центрі бібліотеки. Там молоді люди знаходять відповіді на всі свої запитання. А адміністратор Олександр Олійник завжди уважно вислухає, проконсультує, дасть пораду. Цього разу він проводить тренінги для випускників «Нові професії на ринку праці».
 
Інформаційні повідомлення, прес-огляди, підбірки довідників, проспектів, рекламних буклетів, періодичних видань, бесіди з батьками, вчителями, успішними людьми – все це допомагає випускникам у складному і відповідальному завданні – виборі професії. Адже вибираючи професію, ти вибираєш життя.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!