пʼятниця, 18 вересня 2015 р.

PL+ UA= EU



Наша бібліотека взяла участь у міжнародному проекті "PL+ UA= EU. Польсько-українські зустрічі на шляху до об’єднаної Європи".  Проект реалізує товариство "Інтеграція "Європа-Схід" з міста Кельце у співпраці з українськими партнерами. Основним напрямком діяльності товариства є поглиблення та розвиток дружніх стосунків та співпраці між європейським Союзом і країнами Східної Європи. А метою проекту, який реалізується цією неурядовою польською організацією, є промоція знань про сучасну Польщу, вивчення польської мови, а також презентація можливостей навчання у Польщі.
16 вересня у рамках проекту у бібліотеці відбулася зустріч членів Польського культурно-освітнього товариство ім. Г.Сінкевича, бібліотечних працівників та представників сіл Сичівка та Луки, що мають польське коріння, з представниками Виїзної школи польської мови "Зустрінь Польщу в…" 


























Розпочалося спілкування із знайомства. Кожен учасник, назвавши своє ім’я польською мовою, отримав приз. Далі голова товариства "Інтеграція "Європа-Схід" Кшиштоф Каліта розповів, що головними завданнями товариства є сприяння пізнанню мови, культури та історії Польщі, навчанню в Польщі, спільним європейським цінностям, заохоченню до співробітництва.
В цікавій ігровій формі учасники дізналися про історію, мову  та культуру Польщі. Особливий інтерес викликали батли: "Видатні постаті Польщі". На картках були підготовлені тексти на польській мові про відомих діячів Польщі, а учасники відгадували прізвище цієї людини. Всі отримували призи.
 












 














 Крім того, отримали інформацію про можливість навчання у Польщі. Як розповів Кшиштоф Каліта, ідея цього проекту з’явилася в процесі спілкування з українцями. Старшокласники були зацікавлені можливими перспективами навчання у європейській державі. Зустріч проходила в обстановці радісної цікавості.
Для польських друзів члени громадської організації «Малинське польське культурно-освітнє товариство ім.Г.Сенкевича», яке очолює Катерина Руденко, підготували вітання на польській мові. А учасники колективу «Октава» з Луків, яким керує Галина Орент виконали пісні польською мовою.
 









 
















Польські друзі подарували бібліотеці рекламні матеріали з вивчення польської мови – підручники, словники, освітні ігри, плакати, буклети, диски. Залишили контактні дані для бажаючих продовжити навчання в Польщі.
За словами директора бібліотеки Тетяни Бідун, такі зустрічі розширюють світогляд  та збільшують можливість інтеграції молоді в європейський освітній простір.
     Багато гарних вражень залишили по собі  польські друзі.

На зустрічі була презентована книжкова виставка 
"Польща - Україна: єдність крізь віки"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!