пʼятницю, 5 серпня 2016 р.

Серпневий літературний календар

Кожен рік знаменний своїми власними датами. Щорічно в бібліотеках відзначаються ювілеї відомих письменників, які залишили свій неповторний творчий слід в літературі.  Постійнодіючий літературний календар, який оформлений в читальній залі нашої бібліотеки продовжує знайомити читачів 
з літературними ювілеями  серпня.
Найвизначнішим ювіляром серпня є, звичайно, Іван Франко.
Іван Франко – особистість з шаленою працездатністю, талановита індивідуальність, який думав про свою землю і український народ, справжній громадянин, який віддав усі свою сили на те, щоб життя українців стало кращим і повноціннішим.
Коли ми думаємо про Івана Франка, в нашій уяві постає перш за все титан думки і праці, людина, в якої дух і тіло рве до бою заради поступу і щастя людського, українець, корені якого сягають глибини народного життя і переходять у дерево, квіт якого величний, щедрий, добрий.
Іван Франко є письменником усіх пір року і пір життя людського, усіх етапів історичної долі народу – минувшини, сьогодення й майбуття. Івана Франка ми називаємо Каменярем за його завзятість у боротьбі із перешкодами на шляху прогресу, універсальним генієм – за всеосяжність охоплення життя, розмаїття поставлених проблем; нашим національним пророком, бо він звершував безнастанний подвиг – вів свій народ до щасливої долі. Титаном праці теж величаємо Франка.
Життя в Івана Франка було цікаве, різноманітне і бурхливе. Його твори - це вогонь в одежі слова. "Нам пора для України жить" - ці слова Франка як ніколи на часі.Тож виставка пропонує читачам ще раз пізнати Івана Франка
На книжкове побачення запрошуємо і з іншими ювілярами серпня, серед яких...


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!