пʼятницю, 19 травня 2017 р.

«Сільська бібліотека: час нових підходів»

На проблемно-творчу лабораторію  зібралися бібліотекарі району.
Питання на часі:
- Культурна децентралізація: доля бібліотек. 
- УДК: готуємось до впровадження.
 
Одним із головних пріоритетів діяльності Міністерства культури на 2017 рік є забезпечення доступу до якісного культурного продукту в незалежності від місця проживання. В рамках виконання цього пріоритету станом на сьогодні Міністерство культури допрацьовує «Мінімальний культурний кошик», в якому будуть зазначені не лише кількісні, а й якісні показники.
Створення інтелектуального простору громади - це головне завдання сьогоднішньої місцевої влади. Центром, навколо якого створюється такий простір повинна бути бібліотека.
 Але в сучасному розумінні.
Бібліотека на селі - це платформа для культурного розвитку сільської громади. Сучасна сільська бібліотека повинна швидко адаптуватися до потреб читача, його запитів, уподобань. Кредо сучасної сільської бібліотеки: «Бути корисними та затребуваними для своєї громади». Умовами успішного функціонування сільської бібліотеки повинні стати такі показники роботи, як результативність, ефективність, розумна реклама, позитивний імідж у громаді.
Працівники бібліотек району зробили перший крок у складному й тривалому процесі - впровадженні УДК - провели перше ознайомче навчання.
Отримали лаконічну, але змістовну первинну інформацію про УДК для початківців, низку необхідних посилань, а також обговорили план дій щодо впровадження нової класифікації як у процесах опрацювання бібліотечних фондів, так і у розстановці фонду та в облікових процесах і відповідній документації.
Познайомилися з матеріалами  спеціального розділу на сайті Книжкової палати України імені Івана Федорова - ексклюзивного власника УДК в Україні.

Як кажуть, важко в навчанні – легко в  впровадженні УДК!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!