вівторок, 20 червня 2017 р.

Запаліть вогонь своєї уяви...


Продовжуємо знайомитись з Пиріжківською бібліотекою.
Як говорив Алі-Баба «Сезам, відкрийся!». Ось так і Ірина Миколаївна відкрила нам двері до своєї Території творчості.  І колеги зразу  розгубилися. Погляд притягувало все.
Але спробую розповісти по-порядку. Ірина зуміла розділити кімнату на чотири зони, щоб всі відвідувачі відчували себе комфортно на своїй території.
Перша – народознавча


Представлена предметами побуту та одягу наших предків, книжковою виставкою "Чим хата багата". Але родзинкою є колекція ляльок-мотанок, створених у бібліотеці. Представила колекцію, розповіла про сакральне значення кожної ляльки - мотанки Марина Кудрявцева, яка виготовляла їх разом з бібліотекаркою. Це було дуже цікаво, адже кожна лялька має своє особливе призначення. Це і Берегині, і для новонароджених діток, і для жінок, і подорожниця і багато інших. А аромат лікувальних трав мотанки «Травниці» відчули всі.  


Творча натура бібліотекаря потребує нового. І Ірина знайомить нас із своїми ляльками (вибачте, зробленими із жіночих колготок). Це настільки цікаві особистості. Я не помилилася, на їх обличчях стільки емоцій.  Переконайтесь самі.  


 

Знаючи любов Ірини до виготовлення ляльок я подарувала їй книгу по виготовленню сучасних ляльок. І як результат – в бібліотеці нова колекція: ляльки-великоніжки і ляльки-тільди.
Серед них і фея шкільних наук, і фея сну, і фея кулінарії, і балерина, і дуже правильна бабуся з внученям та інші. Розповідає про їх створення Наталія Костюченко, з якою разом приклали чимало зусиль виготовляючи ляльки.


 

 

А Ангел кохання прилетів до Оксани.
Потім Ірина Миколаївна знайомить із своїм улюбленим заняттям: декупажем  різних форм ваз, пляшок, глечиків. При цьому вона використовує різноманітні техніки і матеріали. Результат зацікавлює і зачаровує всіх.





 





 

Наступна зона – зона інформаційних технологій. 
Тут кожний читач зможе скористатися всіма можливостями, які надає Інтернет. Допомагає користуватись комп’ютером і книжкова виставка «Книга і комп’ютер: читай і володій світом».

Далі – книжкова зона.
 Для всіх любителів читання – книги на всі смаки. І ще такий цікавий момент. Всі ми знаємо, що 2017 рік – рік Японії в Україні. Приклад, як маючи в бібліотеці одну книгу – зробити творчу виставку про Японію.


Наступна  зона – дитяча.
 «Літо з книгою – це супер» -книжкова виставка запрошує провести літо ні дня без книги. Дізнавайся! Читай! Дивуйся! – запрошують юних читачів нові книги. Тут і план літніх читань, і списки читання на літо для школярів  всіх класів, і поради бібліографа юним читачам.
А про дитячу творчість у бібліотеці розповість і познайомить з маленькими учасниками творчої майстерні, такими як Даша Лавриненко, Діана Сорока, Маша Власенко, Настя і Софійка Василенко презентація БібліоАрт Майстерні.
І як вам робота бібліотеки?
Після побаченого можна з упевністю сказати, 
що бібліотека це дійсно - територія творчості.

Колеги-бібліотекарі домовились про майстер-класи від Ірини Миколаївни та її майстринь. Завітайте і ви.
                                                Далі буде…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!