вівторок, 19 грудня 2017 р.

Людина прийшла з війни…


Прохолодний грудневий день зібрав у затишному залі ЦРБ учасників АТО, медпрацівників, соціальних проацівників, представників райвійськомату, щоб вкотре поговорити про наболіле: вирішити питання адаптації в суспільстві після тяжкої військової служби.
І мабуть, недаремно, місцем зустрічі було вибрано бібліотеку. Адже такі соціальні інституції сьогодні в якійсь мірі виконують психологічно-розвантажувальну місію.
 І це насправді так. Естетично оформлені книжкові виставки, пано, виставки дитячих малюнків вихованців школи мистецтв створили ауру невимушеної розмови у рамках інтерактивної зустрічі «Міцна сім’я – сильна Україна». Це відчувалося з перших хвилин зуаходу, який розпочався з презентації відеоролика, підготовленого працівниками бібліотеки, із психологічної бесіди «Любов і повага – основа сім’ї» Тетяни Курганської, начальника міського центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді. В якій основна теза – тільки міцна сім’я, створена на розумінні і любові може врятувати людину від будь-яких життєвих негараздів. І будь-яке насильство в сім’ї народжує страх, недовіру, а  іноді доводить до трагедії. Це особливо стосується чоловіків, які пройшли пекло війни. Вони особливо це відчувають і потребують сімейного тепла і затишку. Адже всім їм без вийнятку війна нанесла, якщо не фізичні то моральні травми. Про це продовжив розмову лікар-психіатр Іван Стрільчук. Він дав поради, щодо скорішої адаптації в суспільстві та запропонував дієву допомогу.
















Людина прийшла з війни… Нове життя...і хоча держава гарантує робоче місце за кимось воно залишилось, комусь потрібно шукати нову роботу, комусь міняти професію, у когось підірване здоров’я, у когось  немає житла… Проблем вистачає. На всі ці та інші питання, які цікавили учасників зустрічі відповідали та давали дієві поради юрист Олег Алєксєєв, спеціаліст пенсійного фонду Галина Сєргєєва, спеціаліст з управління праці Таїсія Плотницька. Зустріч добігала кінця. Хтось поспішав за малечею в садочок, хтось ще довго спілкувався в фойє бібліотеки – головне, що ніхто не залишився розчарованим і хотів повернутися ще не раз до подібного спілкування. Адже тільки разом, громадою можна вирішити проблеми.
Заввідділом обслуговування 
Малинської ЦРБ Л.Матяш.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!