вівторок, 6 лютого 2018 р.

Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»

6 лютого 2018 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою» з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення кращого цифрового досвіду
«День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки онлайн разом зі всім світом: як у навчальному закладі, бібліотеці, громадській організації, так й в органах влади, бізнесових організаціях.
Оскільки діти та молодь можуть допомогти створити кращий Інтернет, поводячись позитивно та ввічливо онлайн, через захист онлайнової репутації як їх власної, так і інших, шляхом використання позитивних можливостей створення, залучення та поширення контенту онлайн.
 В нашій бібліотеці ми презентували «Посібник з прав людини для інтернет користувачів», який рекомендований Комітетом Ради Європи державам-членам щодо посібника з прав людини для Інтернет-користувачів та пояснювальний меморандум.


Ознайомилась молода аудиторія з такими розділами книги:
Доступ і недискримінація (права і свободи для реалізації прав і свобод і інтернет)
Свобода вираження поглядів та інформації ( почули та ознайомились з правом шукати, отримувати, поширювати інформацію та ідеї в Інтернет на власний вибір. Та які обмеження щодо цього
Приватне життя і захист даних (де ознайомились з правом сімейного життя в інтернеті захистом персональних даних, повага конфіденційної інформації, кореспонденції, спілкування
Ефективні засоби правового захисту (які права та захист мають користувачі інтернет в разу порушення прав і свобод
Отже посібник є інструментом призначеним для інтернет-користувачів, з метою ознайомлення з правами і Інтернеті, можливими їх обмеженнями, та доступними засобами правового захисту у випадку таких обмежень..

У посібнику викладено чинні стандарти прав людини та механізми їх забезпечення, з чим і ознайомились користувачі нашого інтернет-центру.
О.Олійник

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!