середу, 28 березня 2018 р.

Вибір молоді

«Золота полиця бібліотеки: вибір молоді» - в обласній акції під такою назвою протягом січня-березня приймала участь наша бібліотека. З метою виявлення найпопулярніших книг серед молоді та створенні «Золотої полиці бібліотеки» було поведено анкетування та онлайн-опитування молодих користувачів, на основі чого і була створена «Золота полиця бібліотеки: вибір молоді». Золота полиця це та, на яку ставлять улюблені книги. Книга розкриває свій потенціал лише тоді, коли вона належить вже не перу письменника, а користувачу. І це символічно, що така книжкова полиця створюється саме в бібліотеці. Молоді користувачі з задоволенням долучилися до акції, протягом певного часу знайомилися з книгами «Золотої полиці бібліотеки».




У анкетуванні та онлайн-опитуванні «Насолода читанням – насолода життям» прийняло участь 50 респондентів.
І з них – 94% любить читати художню літературу, а 6% читає по необхідності.
Приємно, що наша молодь надає перевагу кращим зразкам, як зарубіжної так і класичної та сучасної української літератури.
Тому на запитання, яку останню художню книжку ви прочитали із зарубіжних творів перевага була надана: Г. Маркес «Сто років самотності», Ремарк «Три товариші», Коельо «Алхімік», Д. Лондон «Біле ікло», Зюзкінд «Парфюм», Р. Бредберг «Марсіанські хроніки». Із вітчизняних письменників: В. Підмогильний «Місто», О. Ольжич «Вибрані твори», В. Чемерис «Амазонка. Київ – Соловки», Капранови «Забудь-річка», Д. Корній «Гонихмарник». С. Талан «Коли ти поруч», Люко Дашвар «Мати все», Ю. Винничук «Танец смерті», В. Шкляр «Маруся».
Молодь читає багато, смаки різнопланові, але все ж у кожного є своя книга, книга, яка сподобалась найбільше.
І тут учасники анкети поділилися своїми смаками і назвали своїх улюблених авторів та їхні твори:
М. Булгаков «Майстер і Маргарита», С. Талан «Помилка», Ж. Верн «80 днів навколо світу», с. і М. Дяченки «Бранник», С. Кінг «Мертва зона», В. Лис «Століття Якова», Р. Стівенсон «Острів скарбів», Ф. Купер «Прерія», І. Роздобудько «Арсен». «Ґудзик», К. Дойль «Пригоди Шерлока Холмса».
Під час анкетування вияснилося, що не так уже й багато книг, які час від часу перечитуються. Але все ж вони були названі. І першою, і не одним учасником анкети була названа «Біблія», також у перелік увійшли: Т. Шевченко «Кобзар», А. Чехов «Палата № 6», П. Куліш «Чорна Рада», Є. Ремарк «Три товариші», Л. Костенко «Маруся Чурай», С. Цвейг «Листи незнайомої».
Молода людина вступає в доросле життя. Іноді це життя буває не таким щедрим та привабливим. І можливо відповіді на не розв’язані чи тяжкі питання можна віднайти в прочитаній книзі.
Порадою для друга стали книги: Д. Карнеги «Мистецтво спілкування», Кобо-Абе «Людина-коробка», Портер «Поліана», П. Коєльйо «Одинадцять хвилин», Ф. Кафка «Перевтілення», Р. Ремарк «Триумфальна арка», Т. Шевченко «Кобзар», Л. Дашвар «На запах м’яса», Д. Кошеля «Дай сили заплакати».
А найулюбленішими літературними героями у молоді були і залишаються: шерлок Холмс «Пригоди Шерлока Холмса» Артура Конан-Дойля, Дон Кіхот з «Дон Кіхота» М. Сервантеса, Маргарита з «Майстер і Маргарита» М. Булгакова, Маленький принц з «Маленького принца» С. Єкзюпері, Мавка з «Лісової пісні» Л, Українки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!