суботу, 1 вересня 2018 р.

Моє село - моя колиска.


Сьогодні у Малинівській громаді свято – 100 років з дня створення чеської національної сільської ради в селі Малинівка.
Серед гостей свята були радник-посланник посольства Чеської Республіки в Україні Давід Машек, народний депутат України Павло Дзюблик, голова Малинської районної ради Михайло Левковець, голова чеського культурно-освітнього товариства «Малинівське» Євгенія Поліщук. 
Звучали вітання, вручались подарунки, згадували історію сіл. Але як відомо, гордість села - це люди, які творять його історію.
За 100-річний шлях наша громада, як і вся Україна,  пройшла і пережила різні періоди.
Зараз у нас в країні війна. Війна на фронті, яка забирає кращих синів України та інформаційна війна в тилу, яка становить не меншу загрозу. Ми відстоюємо свою незалежність.
На думку приходить такий факт. Під час другої світової війни на засіданні палати лордів у Великобританії були пропозиції на час війни відмінити всі витрати на культуру, мотивуючи тим, що зараз є більш важливі потреби. На що Уінстон Черчіль: «А заради чого ми тоді воюємо? Для чого нам перемога, коли не буде культури?»
Тому мене дуже і дуже тішить, що ми маємо, не дивлячись на такий молодий вік, таку мудру голову громади, як Наталія Юр’ївна Парфіменко. Яка розуміє важливість цієї проблеми і всіляко підтримує розвиток культури в своїй громаді.
А бібліотекарів Малинівка завжди мала чудових. Згадаймо, Надію Йосипівну Гостін, яка все своє життя присвятила популяризації книги, не одному поколінню привила любов до книги. Її бібліотека була удостоєна звання «Бібліотека відмінної роботи». Вона єдина серед бібліотекарів області в свій час була нагороджена орденом «Знак пошани» та медаллю «За доблесну працю», представляла нашу Житомирщину на Республіканській конференції бібліотекарів в Києві.
Її справу достойно продовжує одна з найкращих бібліотекарів району Алла Дмитрівна Котлубовська. Це професіонал своєї справи. Яка має масу креативних ідей, проводить корисні і цікаві заходи для виховання, особливо у дітей, любові до читання, книги та історії рідного краю. І не даремно,  після відвідин бібліотеки в минулому році, народний депутат України Павло Дзюблик написав на своїй сторінці у Фейсбуці, що «Малинівська бібліотека – це справжня окраса села».

А сьогодні і Давід Машек, завітавши до бібліотеки пообіцяв поповнити її фонд книгами чеською мовою.

А візьмемо ситуацію з Різнянським клубом і бібліотекою.  Дякуючи владі, активним депутатам, громаді села, яка всіляко підтримує цей заклад і самого працівника Таїсу Колеснікову,  заклад культури відновлюється і скоро знову запрацює.
Алла Володимирівна Черненко, бібліотекар Лумлянської бібліотеки. Без її участі, як учасника художнього колективу, не обходиться жоден сільський культурний захід. І сьогодні вона дарувала гарний настрій з учасниками колективу «Лумляночка».
І я там була, отримала подяку та пам’ятну брошуру про історію Малинівської сільської ради, видану спеціально до свята.
А ще Малинівка відтепер має свій герб і свій прапор.


Тож процвітання нашій громаді і 
миру нашій Україні.               

2 коментарі:

  1. Добрый день!
    Я много лет собираю информацию о гербах и флагах населенных пунктов. На Вашей странице есть фото и упоминание о гербе и флаге Малиновки. Большая просьба прислать рисунок и данные об утверждении (дата и номер решения сельской Рады, а в идеале - копию решения).
    Заранее благодарен!

    ВідповістиВидалити

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!