суботу, 18 травня 2019 р.

18 травня - День Європи в Україні.


18 травня вся Україна святкує День Європи в Україні. Наша бібліотека долучилася до святкування провівши інформаційно-пізнавальну пордорож "Відкрий Європу для себе".
Ми запросили учнів середньої школи №2, 8А класу на святкування. Адже саме діти та молодь повинна засвоювати європейські цінності з малих років. Саме їм згодом бути тими, хто визначатиме долю нашої країни, в тому числі стосовно її євроінтеграції та відносин з Європейським Союзом.
День Європи в Україні – це утвердження України як європейської держави причетної до традицій і цінностей Європи.
Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном, вона починається в серці кожного українця.
Ми – європейці настільки, наскільки ми українці, і лише відчувши себе справжнім українцем можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами.




Що таке Європейський Союз? Як пов’язана з ним Україна? Якими принципами він керується? На ці питання ми сьогодні шукали відповіді. Ми переглянули відеоролики «День в історії. Утворено ЄС», «Як влаштований Європейський Союз?», «Представництво Європейського Союзу в Україні».  Наприкінці заходу учні поміркували який внесок вони можуть зробити у розвиток нашої держави, щоб піднести її до рівня найрозвиненіших країн Європи.
Привернула увагу учнів рубрика «Найцікавіші факти про Європу», а також Євровікторина. Найактивніші учні отримали заохочувальні призи.
Ми впевнились, що наша молодь має бажання максимально відкривати для себе Європу, пізнавати Європейський простір і разом з європейськими країнами будувати  своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України!
                                             












                                             Т.Мацяка, бібліотекар читального залу



Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!