середу, 7 червня 2023 р.

Фарби як ліки. АРТтерапія проти стресу

 Ми ведемо стресовий спосіб життя. Життя дуже динамічне і постійно змінюються умови. Часто ми не готові до змін. Нинішня ситуація в країні, воєнний стан, постійне перебування у вирі інформації, почуття невідомості усе це посилює нашу тривожність. Коли в країні йде війна, все перевертається з ніг на голову, а від ще нещодавнього щасливого життя залишилися лише спогади. Ми втрачаємо спокій, нервуємося, втрачаємо рівновагу.

Як же побороти такий стан? Вам допоможе мистецтво!

Для зняття накопиченої психічної напруги, для того, щоб заспокоїтись чи просто зосередитись, подолати чи попередити стрес - найбільш природною формою корекції емоційного стану є АРТ-ТЕРАПІЯ.

Арт-терапія – це саме та практика, що принесе Вам задоволення та допоможе у вирішенні емоційних проблем. Арт-терапія – це зцілення засобами творчості та мистецтва. Арт-терапія дає значний позитивний емоційний заряд, формує активну життєву позицію, впевненість у своїх силах.

Для зняття стресу психологи рекомендують застосовувати будь-які види АРТтерапії. Проте ізотерапія (малювання) є одним із найдоступніших і ефективних видів арттерапії для зняття стресу. Малювання дозволяє людям виражати себе творчо, забезпечує відчуття контролю та зосередженості, відволікає розум від стресових факторів і допомагає зменшити тривогу. Мета малювання для зняття стресу полягає не в тому, щоб створити шедевр, а в тому, щоб отримати задоволення від процесу, не турбуючись про результат.

Ця терапевтична техніка застосовується як допоміжне лікування широкого кола проблем психічного здоров’я, включаючи тривогу, депресію, травми тощо.

Виставка, яку ми пропонуємо вашій увазі, є наявним свідченням впливу АРТтерапії на вихід із депресії. Автор картин Олександр Ковальчук. Коли серйозна операція кардинально змінила його звичний спосіб життя, саме малювання допомогло вийти з депресії. І як результат картини, які демонструються на виставці в АРТгалереї  бібліотеки.





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Арттерапія є цінним доповненням до лікування депресії. Творча діяльність забезпечує відчуття контролю та розширення можливостей для людей, які можуть почуватися безпорадними та безсилими перед обличчям депресії. У процесі створення чого-небудь, люди можуть відновити відчуття волі, мети та радості від результату діяльності, що може бути особливо важливим у лікуванні депресії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!