пʼятницю, 6 травня 2016 р.

День слави і пам’яті, скорботи і надії.

День, коли у Європі змовкли останні постріли гармат Другої світової війни, настала тиша і прийшов на нашу землю довгожданий, оплачений дорогою ціною мир.
Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день назавжди залишиться для нас затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті вогненні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше залишається їх в життєвому строю. Але вони пам’ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати. Неможливо позбутися нав’язливої жахливої думки: а прийде ж день, коли піде з життя останній з цих літніх людей з орденами. Піде у вічність, понесе з собою живі спогади. Що ж залишиться після них? А залишиться Пам’ять, світла пам’ять про незабутніх героїв.
 Їхнє життя є вічним прикладом мужності та відваги, терпіння і героїзму для молодого покоління українців-патріотів. Про це говорила своїм читачам-учасникам бібліотечного клубу «Чомучка», бібліотекар Малинівської сільської бібліотеки Алла Котлубовська, під час майстер-класу по виготовленню привітальних листівок до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
А потім діти разом зі своїм бібліотекарем та сільським головою вітали учасників війни. Сільський голова – подарунками, а учасники бібліотечного клубу – квітами бузку, листівками, словами вдячності. 
На території села  їх залишилось -11...
Ці зустрічі були потрібними і зворушливими до сліз. Ветерани відчули, що про кожного з них пам'ятають. Діти ж зрозуміли, що зробили ці люди колись і наскільки їм потрібна допомога зараз.
Пам'ятаємо!
Шануємо!
Переможемо!

1 коментар:

  1. Дуже зворушлива та гарна акція, гідна наслідування! Зичу здоров'я та успіхів усім її учасникам - дай, Боже, за рік поздоровляти тих саме людей зі святом Перемоги ще більшим складом привітальників та не забувати їх і щодня...

    Шановні колеги, тільки невелике уточнення - в травні у Європі "змовкли останні постріли гармат Другої світової війни", офіційно вона завершилась капітуляцією Японії 2 вересня 1945.

    ВідповістиВидалити

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!