четвер, 12 травня 2016 р.

Читайте дітям не нотації, а книги.

Як часто ми майже панічно ділимось переживаннями про те, що діти зараз не мають бажання проводити час за читанням. Та дослідження підтверджують, що читацькі звички формуються, найперше, у сімейному колі. Малеча повинна весь час бачити перед собою книгу, розглядати, брати до рук. Адже із дітей, які читають, виростають дорослі, які думають. А чи не найкращий спосіб залучити до читання — це читати дитині вголос, добре робити це усім сімейним колом. Адже гарний читач починається з родини «Тільки там де читають батьки, зростає дитина, яка читає», говорив Януш Корчак. Як же спілкуватися, щоб зусилля не виявилися марними? Які обрати шляхи, методи, прийоми, щоб навчити читати, цінувати читання.
Роботі бібліотек як організаторам сімейного читання був присвячений семінар бібліотечних працівників району "Публічні бібліотеки як центри сімейного спілкування". Піднімались питання створення сімейних бібліотек, організації клубів та днів сімейного читання, створення комплексних програм роботи з сім'ями. Розглядалась проблема сімейного читання в час цифрових технологій. Сільським бібліотекарям була запропонована мультимедійна презентація "Використання ІКТ в просуванні читання". Познайомили з мультимедійною презентацією нових надходжень літератури "Письменники світу - для юнацтва". Учасники семінару отримали методичні поради "Сімейне читання потребує підтримки" та "Поради бібліотечним працівникам, як звертати увагу батьків, дідусів, бабусь на необхідність читати з дитиною з перших днів її життя" в паперовому та електронному варіантах.

Після проведеної роботи зробили висновок, що:
- батьки і діти сьогодні особливо потребують кваліфікованої допомоги бібліотекаря у читанні;
- довіра до бібліотеки має стати результатом копіткої праці всіх бібліотекарів;
- робота з сім’єю сьогодні – це комплекс форм і методів, які розширюють сфери співпраці бібліотеки з зацікавленими установами та організаціями;
- роль книги і бібліотеки в роботі з сімями важко переоцінити.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!