четвер, 10 листопада 2022 р.

Запрацював розмовний клуб «Говоримо українською»

 «Говоримо українською» - розмовний клуб під такою назвою відкрився в День української писемності та мови в нашій бібліотеці. Метою клубу є формування розуміння того, що українська мова – наш скарб, наш генетичний код без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. У нашому клубі гарна можливість спілкуватися українською, швидко поповнювати свій словниковий запас новими словами, довідатися цікавинки про красу та багатство рідної мови, ознайомитися з історією та культурою українського народу та нашого поліського краю, обговорювати «гарячі теми» сьогодення та свої проблеми, а також фільми, літературні твори, вправлятися в мовних іграх та розважатися українською з новими друзями.

На перше засідання розмовного клубу прийшли внутрішньо переміщені особи з Херсонської, Харківської, Донецької, Луганської областей, які знайшли тимчасовий прихисток  у нашому місті та малинчани, які хочуть поглибити свої знання української мови. Також доєдналися і працівники бібліотеки.

Возможно, это изображение 12 человек, люди сидят и в помещении

 

 

 

 

 

 

 

В програмі зустрічі було знайомство з членами клубу у формі гри, поетичне привітання від поета Володимира Канюки «Ми всі в душі потроху від Шевченка», пізнавальна інформіна «Цікаві факти з історії української мови», написання диктанту національної єдності «Мій дім», гумористична відеохвилинка «Як американський студент вчив українську мову».

 

 

 

 

 

 

Не дивлячись на складні життєві обставини, ми українці, обєднуємося, допомагаємо, підтримуємо один одного. Ця зустріч відволікла учасників від тяжких думок, розрадила, подарувала приємні враження від спілкування українською мовою. Атмосфера склалася напрочуд комфортна, щира і по-домашньому затишна. З ентузіазмом обговорили періодичність та можливу тематику чергових зустрічей.



Знати мову своєї країни не просто важливо, а необхідно, адже мову можна розцінювати як зброю, особливо під час війни. «Мова – це наш захист. Мова – це нитка нашої ідентичності, нашої території. Кордони між державами створюються і мовами, і культурами, і національною самобутністю. Усе це мають нарешті усвідомити ті люди, хто ще цього не зробив».

Тож ця зустріч – це одна зі сходинок до взаєморозуміння та мовного єднання.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!