суботу, 10 грудня 2022 р.

«Права. Свободи. Обов’язки»

10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини (Human Rights Day).

Саме у цей день 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини — перший універсальний міжнародний акт з прав людини.

Загальна декларація прав людини є видатним документом в історії людства. Цим документом закріплено, що права людини — невід'ємний елемент людської особистості і людського буття. Права людини — це соціальна спроможність людини вільно діяти, самостійно обирати вид та міру своєї поведінки з метою задоволення своїх різнобічних матеріальних та духовних потреб шляхом користування певними соціальними благами в межах, визначених законодавчими актами.

З нагоди цієї дати в рамках тижня правових знань на абонементі ЦПБ імені В. Скуратівського оформлена тематична виставка «Права. Свободи. Обов’язки». Головна мета виставки — сприяти формуванню у громадян правової свідомості та правової культури, вихованню почуття людської гідності, розумінню соціальної цінності права. Велика частина матеріалів на виставці орієнтовані на молодь, адже саме в цей період закладаються підвалини правової свідомості особистості. Тому дуже важливо, щоб молодь знала й усвідомлювала, як свої права, так і свої обов’язки.


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!