понеділок, 17 квітня 2023 р.

Місячник екологічної просвіти

 Весна — це пора пробудження та оновлення природи. А місяць квітень багатий на дати, пов’язані з розвитком та охороною природи і навколишнього середовища:

• 1 квітня — Міжнародний день птахів;

• 16 квітня — День довкілля;

• 22 квітня — Всесвітній день Землі;

• 26 квітня — Міжнародний день пам’яті радіаційних аварій і катастроф, День Чорнобильської трагедії.

У цей період проходить місячник екологічної просвіти серед населення, особливо молоді. Адже саме екологія, стан довкілля стосуються кожної людини. Побутує думка, що на питання екології можуть впливати тільки політики, екологи, або ж підприємці.

Однак ця думка є хибною (або, принаймні, не повною), бо від кожного з нас залежить, якою буде стан екології в рідному місті, державі, планеті.

З метою поширення екологічної культури серед своїх користувачів, в ЦПБ ім. В. Скуратівського відкрито інформаційно-екологічну виставку «Дізнайся і збережи». Представлена література охоплює дві важливі теми «Наш спільний дім — природа» та «Сьогодні від тебе залежить, чи буде завтра».

Разом з екологічною активісткою Ольгою Гурою учасники розмовного клубу «Говоримо українською» здійснили літературно-екологічну подорож «Знай свою малу батьківщину»: торкнулися питання екологічної ситуації в місті, обговорили питання екологічної культури його жителів, особисту відповідальність кожного за майбутнє тощо. Пані Ольга розповіла про свою волонтерську екологічну та  письменницьку діяльність, презентувала етноекологічну збірку казок «Чарівні історії нашого лісу».


 Виховання екологічної культури повинно прищеплюватися людині з раннього дитинства. Тож першокласники Малинської ЗОШ № 2, завітавши до нашої бібліотеки, охоче знайомилися з дитячими книжечками, які розповідають про флору і фауну рідного краю. А вихованці школи мистецтв в арт-вітальні презентували виставку своїх творчих робіт «Барви весни».





 

Тож кожен з нас повинен пам’ятати, що природа — це єдина система. Тому, коли ми знищуємо одну її складову, механізм виходить з ладу. Давайте будемо не брутальними споживачами, а свідомими жителями Землі, які взяли її в борг у майбутніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!