середу, 17 січня 2024 р.

Розмовний клуб Говоримо українською

17 січня відбулося перше, в цьому році, засідання бібліотечного розмовного клубу «Говоримо українською».
Місяць січень багатий на пам’ятні патріотичні дати. Це свідчення того, що не одне покоління українців відстоювало незалежність, суверенітет та цілісність держави.


Тому сьогодні наша літературна ремарка на засіданні клубу була присвячена патріоту, борцю за незалежність України у ХХ столітті – Василю Стусу. Учасники клубу приєдналися до Всеукраїнського та Міжнародного фестивалю «Стус – Фест» поетичним флешмобом «Вірші мов постріл». Мета фестивалю – висвітлення постаті Василя Стуса, як однієї з ключових фігур усвідомлення української нації, ідентифікація, об’єднання та ініціація усіх Стусо-сучасних проектів в Україні та за кордоном у січні 2024 року.







Наш постійний мовний блок цього разу пройшов у вигляді мовних забавлянок: Фразеологізми. Кожен мав змогу пригадати фразеологізми та розтлумачити їх значення, а також учасники клубу отримали домашнє завдання на наступне засідання.


Також відсьогодні ми започаткували нову рубрику під назвою «Пізнаємо Україну разом», яка прийшлась до вподоби присутнім, всі жваво і зацікавлено працювали. Завдяки цьому нововведенню ми поглибимо наші знання про Україну, про її традиції, відомих особистостей та інші цікаві, захоплюючі факти. Сьогодні ми знайомилися з літературною картою України.





Приємним моментом у засіданні став подарунок від малинської поетки Наталії Єфименко – це збірка віршів та прози «Незалежні», коректором якої є пані Наталія.
Як завжди наше засідання було цікавим, корисним та пізнавальним. Спілкування продовжувалося за філіжанкою ароматного чаю.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!