пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

«Інтеграція України в Європейський правовий простір


Інформаційна виставка «Інтеграція України в Європейський правовий простір: актуальні проблеми» працює для користувачів Малинської ЦРБ ім.В.Скуратівського в Пункті європейської інформації. Виставка відкрита  до Міжнародного дня захисту прав людини, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН 5 грудня 1950 року. Наріжним каменем у побудові системі захисту прав людини і стало прийняття Загальної Декларації прав людини.
Спираючись на міжнародно-правові стандарти, проголошені у Декларації, у 1996 році Верховна Рада України прийняла Конституцію України. Конституція України – Основний закон нашої держави – увібрала фундаментальні положення Декларації, зокрема, що до верховенства прав людини, рівності і непорушності її прав.
Водночас, на думку провідних міжнародних правозахисних інституцій, українське суспільство є поки що не зовсім готове до реального втілення високих ідеалів Декларації. Але час і реалії сьогодення показують, що українське суспільство формує свій позитивний імідж у вирішенні таких важливих питань для країни.
Більш детально про це у виданнях, представлених на виставці: Збірник документів Міжнародної Хартії прав людини; збірник універсальних і регіональних міжнародних документів «Права людини», навчально-методичний посібник «Де починаються права людини: уроки історії і сучасні підходи» та інші.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!