пʼятницю, 28 квітня 2023 р.

Молодь читає, творить, перемагає!

 У ЦПБ ім. В. Скуратівського продовжується Тиждень молодіжної книги. Запрошуємо вас на пізнавальний книгозабіг «Молодіжна книга-ювіляр 2023».

Молодість — це час пошуку себе, відкриття нових горизонтів, остаточне формування власного світогляду. І добра книга завжди допоможе у цьому. 

Тому для Вас ми підготували добірку книг-ювілярів, які захоплюють не лише манерою оповіді, карколомними пригодами чи фантастичними світами, а й піднімають важливі проблеми людського буття.


 1. Вальтер Скотт «Квентін Дорвард»

Вальтер Скотт уславився, насамперед, як творець історичного й історико-авантюрного роману. Його роман «Квентін Дорвард» побачив світ 200 років тому і до цих пір продовжує захоплювати читача авантюрним сюжетом та історичним антуражем XV століття.

2. Роберт Луїс Стівенсон «Острів Скарбів»

Цим романом ось вже 140 років є «must read» для багатьох поколінь читачів.

Роман побудований за принципом гри, тому він захоплює читача. Насиченість несподіванками інтригує, стимулює увагу читача, будить фантазію.

Джим Хокінс, Біллі Бонс, доктор Лівсі, капітан Смоллетт, сквайр Трелоні, одноокий П’ю, Сілвер – персонажі твору, які знайомі багатьом поколінням читачів.

Однак роман не обмежується лише пригодами. Він ставить ряд проблемних питань: етична ціна матеріальних багатств, цінність дружби, взаємодопомоги, мужності.

3. Юрій Яновський «Майстер корабля»

Дебютний роман українського письменника Юрія Яновського побачив світ 95 років тому. Він поєднує в собі ознаки пригодницького, автобіографічного, любовного, мариністичного (морського) роману і стилізований під мемуари.

У романі добре показана творча атмосфера 20-х років ХХ ст. Основний мотив: поклоніння творчим началам життя, віра в людину, її творчі можливості.

Манера викладу і проблематика — це те, що робить твір цікавим для сучасного читача.

4. Антуан де Сент-Екзюпері «Маленький принц»

Певно, розповідати про цю книгу, немає сенсу, адже вона знайома практично кожному читачеві. 80 років тому вона з’явилася друком у США – за рік до загибелі її автора і є його своєрідним посланням людству.

Ця всесвітньовідома повість-казка — притча про пошук людини самого себе, осягнення свого сенсу життя.

5. Олесь Бердник «Чаша Амріти»

Роман-фєрія українського письменника, дисидента Олеся Бердника з’явився друком 55 років тому і є одним з вершинних творів української фантастики.

Український астрофізик Михайло Сагайдак, індійський біолог Свамі Рішідева, американський астронавт Гаррі Соун — головні персонажі роману. Гаррі готується до польоту на Місяць, Михайло розкриває таємниці далеких галактик, Свамі вивчає складність людської психіки. Але поряд з вершинами наукових досягнень часто діють прірви розпачу й зневіри. Тільки в титанічній боротьбі духу і серця можна відшукати ясну путь до невмирущих цінностей правди та любові…

6. Валерій Шевчук «Дім на горі»

1983 року вийшов друком один з центральних українських творів другої половини ХХ ст. «Дім на горі» Валерія Шевчука.

Роман є яскравим зразком українського магічного реалізму, де тісно переплетені фантастика і реальний світ. І часом межу між цими світами важко віднайти…

Запрошуємо вас до ЦПБ ім. В. Скуратівського, де є безліч цікавої і корисної літератури.

Наша адреса: м. Малин, вул. Володимирська 28 А.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!