четвер, 17 серпня 2023 р.

Поради від Чорного кота

17 серпня  Міжнародний день чорного кота

Серед котів, дуже милих пухнастиків різних забарвлень, здавна вирізнялися саме чорні. Відомий факт, що ці тварини досить часто потерпали від несправедливого ставлення, адже їх зазвичай ототожнювали з чорною магією та невдачами. Щоправда, в деяких культурах було навпаки — присутність чорного кота вважалася добрим знаком.

Наприклад, в Стародавньому Єгипті богиню Бастет зображували саме у вигляді чорної кішки. Вона була захисницею жінок і домашнього вогнища.

Особливо їх поважали мореплавці, які вважали, що присутність на судні чорного кота означає успішне плавання.

Наприклад, у ірландців та шотландців чорні коти —є символом удачі. Подекуди чорним котам приписують допомогу у влаштуванні особистого життя. Наприклад, в Японії незаміжні жінки зазвичай тримають вдома чорну кішку, бо вірять, що вона привабить до оселі гідного чоловіка. А в британському Мідлендсі чорна кішка — ідеальний весільний подарунок, який віщує щасливе життя нареченій. 

З часом люди зрозуміли, що якщо чорні коти якщо і мають відмінності від інших муркотунів, то лише завдяки своєму особливо вишуканому і елегантному вигляду, і будь-який з них може стати улюбленцем для всієї родини.

А ми пропонуємо вам скористатися порадами бібліотечного чорного кота.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!