пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

День української мови та писемності

В бібліотеках громади:

В Малинівській бібліотеці-філії провели провели літературно - дослідницьку роботу по вивченню життя та творчості Івана Котляревського. Бібліотекар презентувала книжкову виставку- вікторину " Енеїда Котляревського -  історія України в часі", де читачі змогли ознайомитися з літературою, біографією письменника та добіркою цікавих фактів про " Енеїду".

В процесі роботи присутні мали змогу відчути себе поетами та залюбки взяли участь у поетичному бліц марафоні " Підбери риму до слова", цікавинкою для учасників була міні-гра  "Які книги були на книжковій полиці Котляревського» , серед запропонованих видань дітям потрібно було обрати ті, які б розмістив на своїй книжковій полиці видатний українець.


До Гранітненської бібліотеки-філії на годину єднання, завітали учні 1 класу з вчителями Валентиною Шашенко та Людмилою Давиденко. Діти послухали цікаві факти про українську мову. Ознайомилися з книгою "Повість временних літ" та її автором, київським Нестором Літописцем, а також з книгою Івана Котляревського "Енеїда".

 

З цікавістю переглянули дитячі журнали, де знайшли  для себе цікаві  оповідання, вірші, розмальовки, та пообіцяли гарно навчитися читати, щоб стати читачами бібліотеки.


У кожної людини є душа і серце, у кожного народу – мова і пісня. Українська мова – одна з найбагатших мов світу - багата, мелодійна, співуча. Вона – найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура.

БудоВоробївська бібліотека-філія організувала для своїх читачів книжкову виставку "Рідна мова - душа народу".




Мова — краса спілкування,

Мова — як сонце ясне,

Мова — то предків надбання,

Мова — багатство моє.

Мова — то чиста криниця,

Де б'є, мов сльоза, джерело,

Мова — це наша світлиця,

Вона як добірне зерно.

Мова — державна перлина,

Нею завжди дорожіть:

Без мови немає країни —

Мову, як матір, любіть!

  Ф. Пантов


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!