суботу, 20 січня 2024 р.

Кіборги вистояли, не встояв бетон.

 20 січня День пам’яті захисників Донецького аеропорту

242 дні стійкості та хоробрості наших захисників. Їх подвиг ще тоді показав, українців не зламати! Ми сильні, ми вистоїм!! Пам'ятаємо і низько вклоняємося кожному Герою хто віддав найдорожче за наше вільне майбутнє. Дякуємо кожному хто б'ється за нашу незалежність і наше життя.

5 днів! Для когось це цілий робочий тиждень, для когось нестерпні пари… Для наших кіборгів – це цілий епізод життя, протягом якого ти щосекунди балансуєш між життям і смертю. Попереду ворог, за тобою рідна земля. Книга «Аеропорт» Сергія Лойка найвідоміший твір про російсько-українську війну 2014-…. Автор Сергій Лойко американський журналіст «Los Angeles Time». Книга про героїзм, про втрати, про боротьбу, про найжахливішу подію, яка може відбуватися – про війну. Війну без прикрас, війну не десь там далеко в часі та просторі. Книга про війну у ХХІ столітті, про війну за незалежність, за право бути вільним та не таким, як того хоче твій найближчий сусід. Автор описав побачене в донецькому аеропорту надзвичайно емоційно, книга написана у документальному стилі, від імені тих, хто був безпосереднім учасником тих подій. Сергій Лойко у книзі описує не лише боротьбу за аеропорт, але й згадує події Євромайдану та Революції гідності, інші ключові епізоди недавньої історії, які тим чи іншим чином мають відношення до російсько-української війни. Гарне та надзвичайно цікаве видання. Такі книги маємо читати і знати.

Про героїчну оборону Донецького аеропорту підготовлена книжкова виставка-вшанування "Аеропорт... пекельна смуга"  в Гранітненській бібліотеці-філії.


Інформаційна хвилина памяті пройшла у Федорівській бібліотеці-філії.


І пам'ятаймо друзі "як роса на сонці..."

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!