понеділок, 22 січня 2024 р.

Наша єдність - наша зброя.

Відзначення Дня Соборності України в бібліотеках Малинської громади.

Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців.

Ця подія має велике історичне значення, про неї багато написано книг, як документального, так і художнього змісту.  

Бібліотеки Малинської громади приєдналися до відзначення цього державного свята. Пропонують до уваги відвідувачів книжкові виставки, матеріали яких відображають тернистий, довгий шлях України, як соборної держави, висвітлюють сторінки історії українського державотворення.

В ЦПБ ім. В. Скуратівського оформлено літературно -патріотичну виставку-інсталяцію "Соборність в душах, єдність у серцях".

В Гранітненській бібліотеці-філії створена книжкова виставка "Соборній Україні - слава нині і повік" та проведено урок-єднання "Соборність держави - єднання народу", під час якого діти переглянули презентацію "Україна - Соборна Держава", вшанували хвилиною мовчання  загиблих за Незалежність і Суверенітет України. Розглядаючи карту України віднайшли місця свого проживання: Арсен - рідне Гранітне, Аня - Запоріжжя, з яким розлучила війна. Виготовили "Долоньки Єднання" та утворили із ними "Ланцюг Єдності".



"Соборність рідної землі – основа нації й народу", під таким гаслом пройшов тематичний захід присвячений Дню Соборності України в Малинівській сільській бібліотеці-філії.

Під час заходу бібліотекар нагадала про важливий момент історичного минулого – День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України.

Метою заходу було виховання в читачів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю; формування знання про єдність держави, спонукання учнів до усвідомлення ними необхідності бути патріотами своєї держави.

У карпатському краї, чи в луганських степах, де б ти не жив – ми родина! Горда, незламна і нездоланна – єдина для всіх Україна!





В Пиріжківській бібліотеці-філії познайомили читачів з книжковою виставкою присвяченою Дню Соборності України.


 

22 січня День Соборності України_це нагадування українцям про те, що сила нашої держави в єдності українських земель, а сила народу в єдності людей.Вірш О.Калини "Україна єдина" читає для вас  Мелещенко Дмитро з Дібрівської бібліотеки-філії.

До акції «Стрічка єднання» також приєдналися ЦПБ ім. В. Скуратівського та сільські бібліотеки-філії.


Відеовітання від бібліотек громади.

Соборність єднає! Слобідська б/ф.


Великий день єднання! НовоВороб’ївська б/ф.


Україна назавжди! Лумлянська б/ф.


Схід і захід разом назавжди! Федорівська б/ф.


Ми – одна Україна! Любовицька б/ф.


Україна – Соборна наша держава»! Недашківська б/ф.

Соборність - це єднання, це символ боротьби за волю, порозуміння між людьми і частинка надії і віри у майбутнє.

Єдність - це тісний зв'язок, згуртованість, цілісність, неподільність.  Флешмоб до дня Соборності України провели в Устинівській бібліотеці.

Відеовітання з Днем Соборності України від Малинівської сільської бібліотеки-філії.

 
 

Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка.

Світлана Коваленко, бібліотекарка Федорівської сільської бібліотеки-філії.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!