пʼятницю, 9 лютого 2024 р.

Навчаємося. Надихаємося. Спілкуємося.

Сьогодні відбувся семінар бібліотечних працівників громади.

В першому блоці виступила директор ЦПБ Тетяна Бідун. Вона озвучила організаційні питання, визначила пріоритети діяльності бібліотек у 2024 році, спрямувала роботу бібліотек в сучасних умовах.





Методистом Тамарою Ковальчук зроблений аналіз планів роботи бібліотек, проведений моніторинг бібліотечних сторінок у соцмережах та надані методичні поради до часу.


Провідним бібліотекарем Лесею Чайкою рекомендовано приділити увагу актуалізації книжкового фонду.

Другий блок семінару був присвячений темі «Роль бібліотек у фокусі збереження ментального здоров’я громадян». Робота велась на роз’яснення і популяризацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Була запропонована презентація, під час якої бібліотекарі отримали навички самодопомоги та способів підтримки психоемоційного стану. Провели інтерактивну гру «Скажи чесно, ти як?» та взяли участь у тестуванні на добре самопочуття та тривожність, де бібліотекарі повинні були оцінити свій емоційний стан. Проведені практичні вправи на основі «Аптечки психологічної самодопомоги», запропонованої Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?».




Зупинились на питанні «Бібліотерапія. Книга у подоланні стресових ситуацій сьогодення». Як приклад була презентована книжкова виставка «Ти як?»

Бібліотекарі отримали методичні матеріали з даних тем.

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати задля Перемоги.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!