неділя, 28 квітня 2024 р.

Гастроспадщина Малинської громади

 Сільські бібліотекарі нашої громади взяли участь у написанні творчих робіт до проекту «Гастроспадщина Малинської громади» в рамках народознавчої роботи бібліотек «Малинщина моя – Берегиня моя». На Поліссі донині збереглося чимало архаїчних форм духовної та матеріальної культури. Не менш цікавою є й традиційна кухня. Українська кухня – це невід’ємна частина української культури.

Українські страви знають і люблять далеко за межами України. Такі страви, як сало, борщ з пампушками та вареники – є візитною карткою України. Так, деяким стравам просто немає аналогів, адже саме тут, у нас, росло для нас все таке рідне і знайоме.

Вміння смачно готувати – передається в нас із покоління в покоління. І особливо, з трепетом у серці, кожен із нас згадує ті страви, що готували нам бабусі.

Ми зібрали стародавні страви поліської кухні нашої громади, найсмачніші найрідніші кулінарні “шедеври”, про які ми на жаль забуваємо. Але наш час настав, тому пора відроджувати, наш багатий кулінарний світ.

Наше завдання сьогодні полягає в тому, щоб “закарбувати” технологію приготування цих страв. Адже все починалось із, можливо простих, але настільки смачних і корисних страв.

Корисними вони були тому, що використовувались такі прості продукти: врожай, вирощений власними руками; м’ясо домашньої худоби та птиці; лісові ягоди, зібрані самостійно; чай, який заварювався із листочків малини, м’яти чи меліси.

Корисне харчування – це здорова нація. Разом із популяризацією здорового харчування є відтворення старовинних рецептів наших бабусь та прабабусь це – пам’ять традицій свого роду, які повинні передаватись із покоління в покоління.

І хай вам нагадує запах щойно спеченого хліба – бабусині руки.

Борщ з пампушками – затишок батьківської оселі.

Вареники – про ті моменти, коли разом всією сім’єю ходили в ліс по чорницю.

Це все традиції Вашої родини!

Це пам’ять нашого роду!

Тож ми запрошуємо вас у гастромандрівку нашою громадою, яку для вас підготували сільські бібліотекарі нашої громади.


 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!