Українська кухня надзвичайно багата. Борщ, сало, вареники, галушки і багато інших страв давно стали кулінарною візитівкою нашої країни у світі.
Українці здавна вміли створити смачну і незвичайну страву із дешевих і звичайних продуктів: овочів, свинини, сала, пшеничного борошна, яєць, молочних продуктів.
Крім того, завжди окреме місце в традиційній українській кухні займали рибні страви. Давні рецепти до цих пір розбурхують уяву кухарів усього світу: карасі в сметані, судак тушкований з цибулею і часником – ці та інші страви займають передові позиції в ресторанах Європи і Америки. А ще – вареники, галушки. А узвар, медовуха?
На щастя, ці страви ще користуються популярністю серед українців. Але є просто таки фантастично смачні страви, які, чомусь, зникають (а то і зовсім вже зникли) зі столів наших громадян.
У нашому селі є, одна страва, без якої не обходилося жодне свято. В давнину вона називалася «Макар», потім стала називатися «Макаронник».
А готували її так: З крохмалю, яєць і молока замісити тісто як на налисники і попекти, нарізати тонкі смужки та підсушити, сухі смужки засипати у форму в якій буде випікатися. Закип'ятити молоко і гарячим залити у форму щоб покрилися смужки. Яйця, вершкове масло, дрібка солі, цукор та ванілін гарненько перемішати також вилити до смужок, ще раз все гарненько перемішати і залишити. Коли смужки вберуть у себе молоко, ставимо у піч та випікаємо. Виходить дуже смачна, ароматна страва яку усі дуже полюбляють.
Смачного і вам!
Розповіла вам про цікаву страву «Макар» Оксана Рябчун, завідувачка Горинською бібліотекою-філією.
Немає коментарів:
Дописати коментар
Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!